Ταινίες της εβδομάδας: Ας βάλει ο Θεός το Χέρι του (και ο Σορεντίνο) γιατί ο κινηματογράφος χρειάζεται βοήθεια

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, ο φόβος του κόσμου να «κλειστεί» σε μία αίθουσα και η υπερπληθώρα νέων ταινιών οδήγησε σε έναν πανωλεθρίαμβο τις περισσότερες ταινίες της εβδομάδας που πέρασε. Με μοναδική εξαίρεση τον Οίκο Γκούτσι που δούλεψε σε μεμονωμένες αίθουσες, τους Eternals που συνεχίζουν μια αξιοπρεπή πορεία στους πολυκινηματογράφους και την πορεία στην επαρχία της ταινίας Καλάβρυτα 1943, όλες οι άλλες ταινίες καταποντίστηκαν. Ας ελπίσουμε ότι θα βάλει το χέρι του θεού μια τάξη αυτήν την εβδομάδα…

Ας δούμε ποιες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

Γαλλική Αποστολή

Συμμετρικός, επαναλαμβανόμενος, φλύαρος Γουές Άντερσον αναπαράγει με φαντασία μια ιστορία που ίσως συνέβαινε σε δημοσιογράφους του New Yorker (αφού το έγκριτο έντυπο αποτέλεσε την έμπνευση του).

Η εφημερίδα «Γαλλική Αποστολή» χάνει αιφνιδιαστικά τον αρχισυντάκτη της και έτσι η κυκλοφορία της αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας. Πριν μπει στο τυπογραφείο η τελευταία προς έκδοση φυλλάδα, παρακολουθούμε ιστορίες ανθρώπων που αυτά που τους συμβαίνουν θα μπορούσαν ίσως να μπουν στις επιφυλλίδες.

The Hand of God

Λίγο πριν ο ταλαντούχος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υπογράψει τη μεταγραφή του στη Νάπολι, ένα νεαρό και ονειροπόλο αγόρι θα δει τη ζωή του να αλλάζει, τους γονείς του να φεύγουν απρόσμενα από τη ζωή, τους φίλους του να απομακρύνονται και την αθωότητα του να φθίνει.

Στην πιο προσωπική του ταινία, ο βραβευμένος με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο μας ξεναγεί σε μια σινεφίλ Νάπολι του ’80. Η ταινία The Hand Of God, ή ελληνιστί Το Χέρι του Θεού βασίζεται σε προσωπικά γεγονότα της ζωής του δημιουργού.

Η Νύμφη του Νερού

Ο θρύλος της Νύμφης του Νερού θέλει μια γυναίκα που την παράτησε ο μεγάλος έρωτάς της, να τον εκδικείται σκοτώνοντας τον και να επιστρέφει στο νερό. Αυτή είναι και η κλήση της Ουντίνε. Θα μπορέσει να αντισταθεί στις επιταγές του μύθου;

Δύο μεγάλα βραβεία στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το παραμύθι, που μόνο οι μεγάλοι θα αντιληφθούν καθαρά τις πολλαπλές ερμηνείες του.

Κλίφορντ, ο Κόκκινος Σκύλος

Αυτός, αυτή ή αυτό που αγαπάμε, στα μάτια μας δείχνει τεράστιο. Στην ταινία «Κλίφορντ, ο Κόκκινος Σκύλος», μόνο με την αγάπη της ένα κοριτσάκι θα δώσει γιγαντιαίες διαστάσεις στο παράξενο -και υπερβολικά κόκκινο- σκυλάκι της.

Η ταινία, που απευθύνεται εξολοκλήρου στο νεαρό κοινό, κυκλοφορεί στην Ελλάδα μεταγλωττισμένη.

Ghostbusters: Legacy

Όπως έλεγε και ένας θρυλικός αστέρας του ερωτικού κινηματογράφου, η επόμενη ταινία έρχεται για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι. Με ξε-στοιχειωτική διάθεση, παλιούς και νεότερους χαρακτήρες, επιστρέφουν οι Ghostbusters. Δύο παιδιά και η μητέρα τους, θα ανακαλύψουν τη σύνδεση τους με τους θρυλικούς Ghostbusters. Ελάχιστη παρουσία των κλασσικών ηρώων, προσεγμένη εισαγωγή των νέων χαρακτήρων. Μια ευχάριστη και διασκεδαστική επιλογή για το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ