Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: 5 ελληνικές ταινίες, μια μεταγλωττισμένη και η Lady Gaga (video)

Τι θα δούμε σήμερα, Πέμπτη 25/11 στους κινηματογράφους;

Πέντε Ελληνικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις Ελληνικές αίθουσες, με τις δύο πρώτες αλληλοσυμπληρώνουν τα θέματα τους: οινοποιία και μαγειρική.

Πράσινη Θάλασσα

Η Αγγελική Αντωνίου σκηνοθετεί την Αγγελική Παπούλια σε μια συγκινητική μελέτη για τη συνολική μνήμη και τη μαγειρική, τις οσμές και τη δημιουργική γραφή. Η «Πράσινη Θάλασσα» μπορεί να μην αναδύει οσμές και γεύσεις, αποτυπώνοντας όμως έντιμα την περιπέτεια μιας γυναίκας που χάνει τη μνήμη της αλλά όχι το μαγειρικό της ταλέντο, σε έναν κόσμο που η αγάπη περνάει σίγουρα και από το στομάχι.

Ένας Ήσυχος Άνθρωπος

Με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, η ταινία του Τάσου Γερακίνη «Ένας Ήσυχος Άνθρωπος», δείχνει πως η ηρεμία αντικαθιστάται από την οργή, όταν ένας οινοποιός θα αναγκαστεί να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένεια του. Νουάρ διάθεση και λαογραφικές τσιμπιές σε μια ενδιαφέρουσα αποτύπωση της ελληνικής επαρχιακής νοοτροπίας.

Οι επόμενες τρεις ελληνικές ταινίες περιλαμβάνουν σκάνδαλα, ψέματα, προδοσίες και μυστήριο.

Λούγκερ

Η νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους «Λούγκερ» μας μεταφέρει μέσα από την ιστορία ενός ισχυρού άντρα, από την Κατοχή μέχρι και τα πρώτα χρόνια της Σοσιαλιστικής Ελλάδας. Ολόκληρη η σύγχρονη Ελληνική ιστορία αποτυπωμένη με υπερβολή, δράμα, ένταση. Ξεχωρίζει η ερμηνεία της Μαίρης Σταυρακέλλη. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μικρά Όμορφα Άλογα

Τολμηρό στην κινηματογραφική του αφήγηση το υποβλητικό αργών ρυθμών θρίλερ του Μιχάλη Κωνσταντάτου «Μικρά Όμορφα Άλογα» είναι άξιο προσοχής. Παντρεμένο ζευγάρι με σκοτεινές σελίδες στην ιστορία του, προσπαθεί να διεκδικήσει μια ουσιαστικά ομαλή καθημερινότητα απαλλαγμένη από όσα δεν μπορούν να ειπωθούν. Η Γιώτα Αργυροπούλου και ο Δημήτρης Λάλος σε ερμηνείες που θα σας εκπλήξουν.

Κλαδί στη Φωτιά

Τέλος, το «Κλαδί στη φωτιά» είναι ένα δράμα μυστηρίου, με μια μητέρα και κόρη να προσπαθούν να κρατήσουν ένα μυστικό που τους στοιχειώνει 25 χρόνια αργότερα. Ανεξάρτητη παραγωγή, με μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία από τη Γενοβέφα Κτενίδου και τον Σπύρο Μπιμπίλα σε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο.

Θα προβληθούν, επίσης:

Απελευθέρωση: Φλεγόμενο Τόξο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβάλλεται κινηματογραφικά το πρώτο μέρος της επικής πενταλογίας του Γιούρι Οζέροβ «Απελευθέρωση: Φλεγόμενο Τόξο», σκιαγραφώντας ζωές και ανθρώπους -υπό το ρεύμα ενός διαφορετικού Σοβιετικού ρεαλισμού- όταν πραγματοποιήθηκε η σοβιετική επίθεση στο Κουρσκ.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: 5 ελληνικές ταινίες, μια μεταγλωττισμένη και η Lady Gaga (video)

Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός

Κάπου στα βουνά της Κολομβίας βρίσκεται το Ενκάντο, ένας τόπος (ίσως και κόσμος) μαγικός για τα παιδιά που το κατοικούν. Η Μίραμπελ όμως φοβάται πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και θα τα παίξει όλα για όλα για να επαναφέρει την τάξη με όρους… Disney. Ο Λιν Μανουέλ Μιράντα βάζει τη δική του πινελιά σε μια ταινία μαγική για τους μικρούς θεατές.

Ο Οίκος Gucci

Η δολοφονία του αφεντικού της Gucci, Μαουρίτσιο, από την πρώην σύζυγό του Πατρίτζια Ρετζιάνι μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Με διαφορά μόλις λίγες εβδομάδες από την κυκλοφορία της ταινίας «Η Τελευταία Μονομαχία», ο Ρίντλευ Σκοτ επιστρέφει με τον «Οίκο Gucci». Άνταμ Ντράιβερ, Λέιντι Γκάγκα σε μια Camp ένοχη απόλαυση γεμάτη πάθη, προδοσίες, έρωτες και… φόνους! Την παράσταση κλέβουν οι Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς και Τζάρεντ Λέτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ