Αναζήτηση κατοικίας στην Αττική για ενοικίαση: Χαρτογράφηση των διαθέσιμων – κατάλληλων για οικογένεια με νοίκι έως 600 ευρώ (πίνακες)

Η αναζήτηση κατοικίας άνω του 1ου ορόφου κατάλληλη για οικογένεια με 2Υ/Δ, αποτελεί πλέον «Γολγοθά» για το σύνολο των συμπολιτών μας που αναζητούν κατοικία με διαθέσιμο κεφάλαιο τα 600€/μήνα.

Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 600€ στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας αποτελούν το 36,61% του συνόλου, στα Βόρεια Προάστια μόλις το 0,71%, στα Νότια Προάστια το 4,03%, στα Δυτικά Προάστια το 35,58%, στο Υπόλοιπο Αττικής το 27,20% και στον Πειραιά το 35,46%.

του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα

Αναζήτηση κατοικίας στην Αττική για ενοικίαση: Χαρτογράφηση των διαθέσιμων – κατάλληλων για οικογένεια με νοίκι έως 600 ευρώ (πίνακες)Σύμφωνα με τα άνωθεν δεδομένα, κατανοούμε ότι τα νέα ζευγάρια και οι οικογένειες που αναζητούν κατοικίες με 2Υ/Δ άνω του 1ου ορόφου με ζητούμενο μίσθωμα έως 600€/μήνα, οι περιοχές που μπορούν να αναζητήσουν ευκολότερα ακίνητο σύμφωνα με τις άνωθεν προδιαγραφές είναι το κέντρο της Αθήνας αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 82,58% επί του συνόλου των προς μίσθωση έως 600€/μήνα κατοικίες είναι κατασκευής έως το 1980.

Η σχετική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπάκας στον επικεφαλής του ertnews.gr, Τάσο Οικονόμου, όπου και αναλύει τα χαρακτηριστικά ανά περιοχή.

Στα Δυτικά προάστια είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής 1970-1990, όπου αποτελούν και το 45,9% του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έως 600€/μήνα και στον Πειραιά είναι κατασκευής 1971-1980 όπου και αποτελούν το 58,88%.

Οι περιοχές του Υπολοίπου της Αττικής αποτελούν πλέον μονόδρομο για όσους αναζητούν κατοικίες νεότερης κατασκευής, όπου το 46% του συνόλου των προς μίσθωση κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 600€/μήνα, αποτελούν το 46% του συνόλου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο σύνολο των περιοχών του Ν.Αττικής, η διαθεσιμότητα προς μίσθωση κατοικιών είναι πολύ μικρή έναντι των προηγούμενων χρόνων.

Παράλληλα ,όπως προκύπτει και από το σύνολο των παρακάτω πινάκων, το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων διατίθεται με ζητούμενες τιμές μίσθωσης άνω των 801€/μήνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Βόρεια Προάστια όπου το 93,11% των διαθέσιμων προς μίσθωση ακινήτων, το ζητούμενο μίσθωμα είναι άνω των 801€/μήνα. Στα Νότια προάστια αγγίζει το 81,44% , στο κέντρο της Αθήνας το 53,83%, ενώ μόνο στις περιοχές του Πειραιά (29,95%), των Δυτικών Προαστίων (32,52%) και στο Υπόλοιπο Αττικής (44,35%) το ποσοστό των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω των 801€/μήνα είναι κάτω από το 50% του συνόλου των προς μίσθωση κατοικιών.

Πίνακες με αναλυτικά παραδείγματα και σχολιασμό ανά περιοχή

Αθήνα Κέντρο

Νότια Προάστια

Βόρεια Προάστια

Δυτικά Προάστια

Πειραιάς

Υπόλοιπο Αττικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος