Kλιματική κρίση και μεγα-πυρκαγιές: Όσα πρέπει να ξέρετε – Ειδικό αφιέρωμα

Μιλούσαμε αρχικά για κλιματική αλλαγή. Η αλλαγή όμως δεν αποτυπώνει το μέγεθος του κινδύνου, ούτε την αρνητική χροιά της έκφρασης. Περάσαμε λοιπόν στην κλιματική κρίση. Και τώρα ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι προ των πυλών βρίσκεται η κλιματική καταστροφή…Τα ακραία φαινόμενα που περιμέναμε σε μερικές δεκαετίες είναι ήδη εδώ και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται.

Κάποια από τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται ήδη και στην Ελλάδα ή που θα αντιμετωπίσει σύντομα η χώρα μας λόγω κλιματικής αλλαγής, είναι η ερημοποίηση μέρους της, η σημαντική υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα σε πολλές περιοχές, η αύξηση των ημερών καύσωνα, οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές και η αναμενόμενη άνοδος της στάθμης της θάλασσας σε πολλές παράκτιες περιοχές.

Και φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα… Τμήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής ίσως βιώνουν τη χειρότερη αντιπυρική περίοδο που έχει υπάρξει ποτέ και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε εδώ ορισμένα από τα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο ertnews.gr σχετικά με την κλιματική κρίση, τη σχέση της με τις μεγα-πυρκαγιές και το πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος