Στ. Φενέκος για ελληνοτουρκικά: Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν θερμά επεισόδια και αυξημένες εντάσεις (video)

Ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Στέλιος Φενέκος σχολιάζοντας το τι συνέβη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου υπήρξε επαναπροσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ υποστήριξε ότι στο θέμα των F-16 «υπάρχει μια οπισθοχώρηση του Μπάιντεν, ο οποίος όμως πίεσε τον Ερντογάν στο ζήτημα της Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας να χαμηλώσει τους τόνους».

«Θα συνεχίσει τη ρητορική του. Όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας έχει χτιστεί πάνω στο θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών και του Αιγαίου. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν θερμά επεισόδια και αυξημένες εντάσεις που θα καταλήγουν σε πολεμική επιχείρηση κατά την περίοδο του καλοκαιριού» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Φενέκος.

Αναφερόμενος στην στάση της ηγεσίας του ΝΑΤΟ που δείχνει να επιβραβεύει την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και τα προβλήματα που δημιουργεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία τόνισε στην ΕΡΤ ότι «η Δύση αναφορικά με την Τουρκία δεν είναι συνεπής όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Και όπως επισήμανε «σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις η Δύση κάτι δίνει στην Τουρκία προκειμένου να την καθησυχάσει και να την έχει στο πλευρό της».

Μιλώντας για την άρση των περιορισμών για την πώληση πολεμικού υλικού στην Τουρκία ο κ. Φενέκης είπε σχετικά: «Αυτό είναι ένα ρήγμα μέσα στην ΕΕ η αποδοχή από τις χώρες αυτές αυτού του πράγματος. Αν αύριο τεθεί θέμα κυρώσεων και για άλλα ζητήματα φοβάμαι μήπως επικαλεστεί αυτή τη συμφωνία και ζητήσει υποστήριξη από τη Σουηδία και τη Φινλανδία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία, με την συνολική στρατηγική της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, «προσπαθεί πάντοτε να έχει απέναντι στην Ελλάδα ανταγωνιστική τοποθέτηση».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος