Τουρκία: Ακραία πόλωση στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Τουρκία – Τα «παίζουν όλα για όλα» οι υποψήφιοι

«Mέχρι το τέλος της βδομάδας θα δούμε πολλά επεισόδια. ΟΕρντογάν, μετά από την ασθένειά του ουσιαστικά είναι δριμύτερος ή τουλάχιστον είναι αποφασισμένος να μη χάσει και αυτό που σημαίνει ότι θα μεταχειριστεί διάφορες μεθόδους και μια πολύ επιθετική ρητορική εναντίον των αντιπάλων του» εκτίμησε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάννα Φερεντίνου μιλώντας για τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Οι αντίπαλοί του δεν είναι μόνο ο Κιλιτσντάρογλου, είναι και ο Ιμάμογλου, ο φερόμενος ως επόμενος αρχηγός και ενδεχομένως πρόεδρος της Τουρκίας» ανέφερε μιλώντας για το πολωμένο πολιτικό σκηνικό με τα επεισόδια και την ένταση μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν από την προηγούμενη Κυριακή που έκανε το τεράστιο συλλαλητήριο εστίασε στον παλμό των συγκεντρωμένων.

«Ο ίδιος ήταν εξαιρετικά επιθετικός προς τον Κιλιτσντάρογλου» καθώς όπως είπε, «τα παίζει όλα για όλα». Μεταφέροντας τις τελευταίες ειδήσεις από τη γειτονική χώρα που πλήττεται από την οικονομική κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε ότι έχουν αρχίσει και βγαίνουν διάφορες πληροφορίες και σκάνδαλα στη δημοσιότητα από διάφορα κέντρα.

Ενδεικτικά, δημοσίευμα της φυλοκυβερνητικής εφημερίδας, Γενί Σαφάκ, «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνο για το λιθοβολισμό του λεωφορείου του Ιμάμογλού έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών που χαρακτηρίζεται ως γκιουλενιστής.

«Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση της έντασης. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να είναι ήρεμη» πρόσθεσε περιγράφοντας τον ψύχραιμο λόγο του Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος συνιστά ηρεμία στους οπαδούς του. Η ίδια εκτίμησε ότι κάποια στιγμή μπορεί η κατάσταση να επιδεινωθεί επικίνδυνα και αυτό φυσικά μας κάνει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το πώς θα πάνε οι επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος