Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου

Η συγκέντρωση του μητροπολιτικού δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. στο Ερζερούμ, ήταν το σημείο όπου εκδηλώθηκε προβοκάτσια. Μια ομάδα επιτέθηκε πετώντας πέτρες. Μετά την επίθεση, ο Ιμάμογλου διέκοψε την ομιλία και απομακρύνθηκε.

Τουλάχιστον 12 τραυματίες αναφέρουν ειδεσογραφικές πηγές, ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος των εκλογών έδειξε φωτογραφία αιμόφυρτου παιδιού καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν το προστάτευσε.

Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου

O ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, για απόπειρα να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο τοποθέτησε στην πλατεία όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση αστικά λεωφορεία.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε του Μητροπολιτικού Δήμου Ερζερούμ θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου επιστρέφει αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη.

Η επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τζανάν Καφταντζίογλου κάλεσε τους πολίτες να συγκεντρωθούν στις 20:15 στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης για να υποδεχτούν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επιστρέφει από την Ερζερούμ μετά την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε.

Το κλίμα που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό, καθώς στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κυκλοφορούν οπαδοί του προέδρου Ερντογάν, που νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του AKΡ.

Η πρώτη αντίδραση από τους ηγέτες τηςΣυμμαχίας της αντιπολίτευσης προήρθε από τον Πρόεδρο του Κόμματος Ευτυχίας Καραμολάογλου με δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Καταδικάζω αυτούς που έκαναν αυτήν την προβοκάτσια και τους υπεύθυνους που στέκονταν δίπλα μας χωρίς να κάνουν τίποτε! Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας υπομονετικά, ήρεμα και αποφασιστικά!”

Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος, Ενγκίν Αλτάι, έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση και είπε: “Θα είμαστε ήρεμοι, δεν θα μιλήσουμε για τη βρώμικη γλώσσα σας, θα σας αφήσουμε μόνους με την ασχήμια σας. Η αγάπη θα νικήσει, η ανεκτικότητα θα νικήσει . Αυτές οι πέτρες που θα πετάξετε θα τρυπήσουν την καρδιά σας.Και να είστε σίγουροι ότι όλα θα είναι όμορφα». 

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος