Συνεχίζει το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Ερντογάν – Ανησυχία για την ασφάλεια της κάλπης

Με την ημερομηνία των εκλογών της 14ης Μαΐου να πλησιάζει, υπάρχει ανησυχία στην Τουρκία για την ασφάλεια της κάλπης ακόμα και για το αν η κυβέρνηση εξυφαίνει σενάρια πραξικοπήματος. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει τις προεκλογικές του εμφανίσεις. Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στην Αττάλεια και στις 17:00 θα υπάρξει συλλογική τελετή έναρξης λειτουργίας διαφόρων δημόσιων έργων.

Η λέξη “darbe” (πραξικόπημα) ακούγεται πιο συχνά και η προβαλλόμενη δικαιολογία είναι το γεγονός ότι ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζεται πλέον ανοικτά για την εκλογή του από το φιλοκουρδικό κόμμα.

Χαρακτηριστική η αποστροφή του προέδρου Ερντογάν σε χθεσινό λόγο του ο οποίος ανέφερε «με την υποστήριξη του Καντίλ (ΡΚΚ), θα γίνει πρόεδρος αυτής της χώρας. Το έθνος μου δεν θα παραδώσει αυτή τη χώρα σε έναν άνθρωπο που γίνεται πρόεδρος με την υποστήριξη του Καντίλ».

Ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε σαφείς αιχμές για πιθανή δυναμική αντίδρασή του αν εκλεγεί ο Κιλιτσντάρογλου. Την περασμένη εβδομάδα ο Τ/Υπ. Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αποκαλέσει τις προεδρικές εκλογές «πολιτικό πραξικόπημα της Δύσης».

Ενώ ο Μπιναλί Γιλτιρίμ, στενός συνεργάτης του Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στο Γιόζγκατ είπε: «αυτές οι εκλογές είναι η επιλογή του αγώνα για ανεξαρτησία ενάντια στους εισβολείς. Αυτές οι εκλογές είναι επιλογή του εθνικού και τοπικού ηγέτη ενάντια σε όσους προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK, την τρομοκρατική οργάνωση FETO. Είναι επιλογή της Τουρκίας».

Νέο βίντεο της αντιπολίτευσης για τις εκλογές

Νέο βίντεο της συμμαχίας αντιπολίτευσης, όπου εμφανίζονται οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μεράλ Ακσενέρ, Τεμέλ Καραμολάογλου, Αλί Μπαμπατζάν, Γκιουλτεκίν Ουισάλ, Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και τους δυο δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς, προτρέπει τους Τούρκους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.

Στο βίντεο, η Ακσενέρ λέει, «Ας γράψουμε ιστορία», ο Κιλιτσντάρογλου λέει, «Πάμε μαζί στην κάλπη», ο Καραμολάογλου «Ας ελπίσουμε», ο Μπαμπατζάν «Πάμε μαζί», ο Νταβούτογλου «Ας καινοτομήσουμε». και ο Ουισάλ «Ας είμαστε χαρούμενοι». Το διαφημιστικό βίντεο τελειώνει με τον Κιλιτσντάρογλου να λέει: “Πάμε όλοι μαζί στην κάλπη. Σας υπόσχομαι! Η Τουρκία θα κερδίσει!».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος