Ο Πούτιν “έδειξε” ότι δεν οδεύουμε προς εκτόνωση – Η ανάλυση στην ΕΡΤ από Ι. Μπαλτζώη και Αλ. Δεσποτόπουλο

Διέψευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις προβλέψεις που τον ήθελαν να προχωρά σε νέες μεγαλεπήβολες δηλώσεις ή απειλές στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν αποκάλυψε ούτε τα σχέδια του για τη συνέχεια, ενώ δεν αναφέρθηκε στη λέξη Ουκρανία.

Αν μας έλεγε τι θα κάνει, θα ερχόταν σε αντίθεση με βασικές αρχές του πολέμου. Θα τα δείξει στο πεδίο των επιχειρήσεων. Αυτό που φαίνεται και έχουν δηλώσει είναι ότι την περιοχή του Ντονμπάς θα την πάρει, θα συνενώσει τη λωρίδα του Ντονμπάς μέχρι την Κριμαία, ενώ θα κρατήσει τη Χερσώνα” τόνισε ο Αντιστράτηγος ε.α. & Προέδρος Δ.Σ. Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), Ιωάννης Μπαλτζώης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει έως την Οδησσό ώστε να φθάσει μέχρι την Υπερδνειστερία και να αποκόψει τελείως την Ουκρανία από τη θάλασσα.

Δεν είχαμε δει έως τώρα την τακτική του ρωσικού στρατού με μαζικές επιχειρήσεις και μαζική χρήση  του πυροβολικού και των πυραύλων και αυτό γιατί θεωρούσαν ότι η περιοχή θα ήταν φιλική προς αυτούς. Όμως πλέον έχει δοθεί εντολή να σκληρύνουν τη στάση τους” είπε ο κ. Μπαλτζώης.

Από πλευράς του ο Διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, αναφέρθηκε σε δύο συμπεράσματα από τις χθεσινές εκδηλώσεις στη Μόσχα. “Η Ρωσία είναι απομονωμένη από τη Δύση καθώς παλαιότερα στις εκδηλώσεις υπήρχε αμερικανική παρουσία, καθώς ήταν γιορτή για όλο τον δυτικό κόσμο και όχι μόνο για τη Ρωσία. Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι ο Πούτιν έχει στο μυαλό του τη συνέχιση των εχθροπραξιών κι αυτό γιατί αν είχε στόχο μόνο την Ουκρανία, θα μπορούσε χθες να σημάνει το τέλος και να πει νικήσαμε, ξεκινώντας διαδικασία εξομάλυνσης με τη Δύση αλλά δεν το έκανε” τόνισε.

Δυστυχώς τα δεδομένα μας δείχνουν ότι δεν οδεύουμε προς την εκτόνωση. Δεν αξιοποιήθηκε η χθεσινή ευκαιρία από τον ρώσο πρόεδρο. Φαίνεται ότι συνεχίζει έναν σχεδιασμό πολέμου και όχι ειρήνης” κατέληξε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος