Α. Λιούμπας για τη χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα: Ποντάρουν στο ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είναι ασθενέστερη (video)

Για τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα και το τι μπορεί να προκαλέσει η απόφαση αυτή ως προς τον περιορισμό ή την εξάπλωση της πανδημίας μίλησε στην ΕΡΤ ο διεθνολόγος Ανδρέας Λιούμπας επισημαίνοντας ότι ο «πρόεδρος Σι βρέθηκε ξαφνικά ενώπιον ενός διλήμματος στο οποίο δεν μπορούσε να βρει εύκολη λύση».

«Ο εμβολιασμός στην Κίνα, πρώτον, δεν είναι διαδεδομένος και δεύτερον το δικό τους εμβόλιο (Sinovac) συνολικά δεν έχει τους ίδιους δείκτες αποτελεσματικότητας σε σχέση με τα δυτικά, που σημαίνει ότι η απόδοσή του σε σχέση με τις ανεπιθύμητες συνέπειες της Covid-19 είναι περιορισμένη» δήλωσε ο Ανδρέας Λιούμπας.

Mε αφορμή την ανακοίνωση 10 νέων μέτρων χαλάρωσης για την COVID-19 από την Τετάρτη (7/12) που έχει προαναγγελθεί επισήμανε ότι η Κίνα δεν θα δεχτεί να εισάγει δυτικά εμβόλια και να τα χρησιμοποιήσει, διότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής πολιτικής.

Α. Λιούμπας για τη χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα: Ποντάρουν στο ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είναι ασθενέστερη (video)
Η οργή των Κινέζων απέναντι στη σκληρή υγειονομική γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας οδήγησαν τον Κινέζο πρόεδρο να χαλάρωσει  τη στρατηγική κατά της Covid στη χώρα. (AP Photo/Andy Wong)

Ο ίδιος μιλώντας για την υπερσυγκέντρωση εργαζομένων και πληθυσμού σε όλη τη χώρα τόνισε ότι «εάν ο εγκλεισμός σταματάει την οικονομική δραστηριότητα, τότε και η απελευθέρωση ταυτόχρονα στο ίδιο αποτέλεσμα θα οδηγούσε».

Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις των πολιτών που ζητούσαν χαλάρωση των μέτρων και περισσότερες ελευθερίες τις χαρακτήρισε ως καταλύτη οι οποίες δεν έγιναν με αφορμή την πολιτική του προέδρου Σι, αλλά έχει να κάνει καθαρά με το γεγονός ότι ο κόσμος κουράστηκε να είναι επί τρία χρόνια συνεχώς έγκλειστος στο σπίτι του.

«Με αφορμή την κηδεία του απελθόντος ηγέτη Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν θα έχουμε μία επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης, εντός της οποίας αυτής θα μπορέσουν να βάλουν αρκετά πράγματα μέσα στα οποία θα είναι και η διαχείριση του θέματος του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή ποντάρουν όλοι στο ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορονοϊού είναι ασθενέστερη και δίνει ηπιότερη ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με την προηγούμενη. Αυτό μένει να αποδειχθεί» σχολίασε ο κ. Λιούμπας

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος