Με αφορμή την υπόθεση των Πετραλώνων και την καταγγελία των δύο παιδιών για τον βιασμό από τον πατέρα τους που εκκρεμεί από το 2017, στην ΕΡΤ μίλησε ο ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης ο οποίος αναφέρθηκε στον μεγάλο χρόνο απονομής δικαιοσύνης και στην προτεραιότητα που πρέπει να δίνονται από τις Αρχές σε υποθέσεις παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικών εγκλημάτων εις βάρος ανηλίκων.
«Στην προδικασία το υλικό για να συγκεντρωθεί θέλει κάποιο χρόνο. Οι υπηρεσίες -προανακριτικές και ανακριτικές- δεν ασχολούνται αποκλειστικά μόνο με μια υπόθεση. Πρέπει, οπωσδήποτε, να οργανωθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αστυνομία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αυτές οι υποθέσεις και οι καταγγελίες να εξετάζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα και άμεσα» δήλωσε ο κ. Χειρδάρης.Απαντώντας για την καταγγελία των δύο ανήλικων – τότε- παιδιών για βιασμό από τον πατέρα και συγκαλυψη από τη μητέρα, την οποία χαρακτήρισε ως σοβαρή είπε ότι «πρέπει άμεσα να χτυπήσει καμπανάκι. Πρέπει να ενημερωθεί ο εισαγγελέας και πρέπει αμέσως η αστυνομία να επιληφθεί. Δεν συγχωρούνται καθυστερήσεις σε τέτοιου είδους ενέργειες των ανηλίκων».
Δεν πρέπει να καθυστερούν τέτοιου είδους υποθέσεις
Όπως δήλωσε ο έγκριτος νομικός στην ΕΡΤ, «τώρα που δημιουργείται η δικαστική αστυνομία, πιστεύω ότι θα επιλυθούν καλύτερα τα θέματα. Πρέπει δηλαδή να βρεθεί τρόπος δικονομικός να μην καθυστερούν τέτοιου είδους αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, ανηλίκων, σεξουαλικών παραβατών. Πρέπει, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση, να ασχοληθεί η αστυνομία».
Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο υπάρχουν προβλήματα και στη συγκέντρωση υλικού και στην ταξινόμησή του χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση «μπάχαλο». Όπως τόνισε ο κ. Χειρδάρης, θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το όλο σύστημα. Δεν μπορεί να υπάρχει μία καταγγελία τέτοιου είδους από δύο παιδιά και να μένει καταγγελία σε μία αναζήτηση γενική αόριστη. Ακόμη και στα ανακριτικά γραφεία, όταν φτάνουν οι υποθέσεις καθυστερούν λόγω του φόρτου εργασίας».
Δείτε επίσης:
- Κ. Ιωάννου, δ/ντρια CSI Institute: Ξέρεις τι αναζητάς στο διαδίκτυο – Να προμηθευτούν οι πάροχοι το ειδικό λογισμικό για τον εντοπισμό παιδόφιλων (video)
- Πετράλωνα: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις – Και άλλα παιδιά θύματα των ίδιων ανθρώπων
Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος