Για 4 χρόνια στο «συρτάρι» η υπόθεση βιασμού αδελφών από τον πατέρα και συγκάλυψης από τη μητέρα

Τον πατέρα τους και άλλα 17 πρόσωπα καταγγέλουν τα δύο αδέλφια για τον βιασμό τους, μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα. Ο νεαρός, που είναι σήμερα 17 ετών, και η αδελφή του, που είναι 22, κατηγορούν και τη μητέρα για συγκάλυψη. Ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στα «συρτάρια» της Δικαιοσύνης.

Στην ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων, όπου ζούσαν τα παιδιά που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον πατέρα τους, κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.

Τα δύο αδέλφια αναφέρουν στη μήνυσή τους ότι για τρία χρόνια, από το 2012 έως το 2015, ζούσαν τον εφιάλτη μέσα στο σπίτι τους. Το αγόρι τότε ήταν 7 ετών και η αδερφή του 12 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώτη καταγγελία έγινε το 2018 από το αγόρι της οικογένειας στο Τμήμα Ανηλίκων που ανέφερε ότι το ίδιο και η αδελφή του είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον πατέρα του, που φώναζε και άλλα άτομα για να τα βιάζει. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, η υπόθεση οδηγήθηκε στην κύρια ανάκριση, ωστόσο, στις 20 Οκτωβρίου τα δύο αδέλφια πήγαν και πάλι στην Εισαγγελία αναφέροντας ότι τον εφιάλτη που ζούσαν τον γνώριζε και η μητέρα τους

Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί ενώ τα παιδιά φαίνεται να βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον πατέρα από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

«Η καταγγελία ήταν στην ελληνική αστυνομία, αλλά η υπόθεση βρισκόταν στην ανακρίτρια από το 2018, δεν ξέραμε αν είχε κλείσει η υπόθεση, δεν επέστρεψε ποτέ η δικογραφία για κάτι παραπάνω στην ελληνική αστυνομία» αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Από την καταγγελία του 2018 προέκυπτε ότι εκτός από τον πατέρα φέρεται να είχαν βιάσει τα παιδιά ακόμα 17 άτομα. Δικαστικές πηγές αποκαλύπτουν ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δέκα άντρες που κατηγορούνται.

Η ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει δεν έδειξε σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων, ωστόσο, σημειώνεται ότι διενεργήθηκε τρία χρόνια μετά τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

«Όταν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, δεν αποδεικνύεται είτε μέσω της ιατροδικαστικής, είτε μέσω του προανακριτικού υλικού, όταν δεν αποδεικνύεται η καταγγελία, προφανώς δεν προκύπτουν και εντάλματα σύλληψης» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης συνέβαλε καθοριστικά ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος βοήθησε τα αδέλφια να σπάσουν τη σιωπή τους, ενώ ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνει και το τρίτο παιδί της οικογένειας που είναι σήμερα 11 ετών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος