Πετράλωνα: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις – Και άλλα παιδιά θύματα των ίδιων ανθρώπων

Array

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα της μη διερεύνησης της νοσηρής υπόθεσης από το μακρινό 2018, οπότε τα δύο αδέρφια από τα Πετράλωνα κατήγγειλαν τους συστηματικούς βιασμούς τους από τον ίδιο τους τον πατέρα και τη συγκάλυψη από τη μητέρα τους. Τα παιδιά έχουν καταγγείλει σεξουαλική κακοποίησή τους και από άλλα 17 άτομα, ενώ υποστηρίζουν πως γνωρίζουν και άλλα παιδιά – θύματα βιασμού από τους ίδιους ανθρώπους. Όπως τόνισαν, τα είχαν δει σε κάποιους χώρους, στους οποίους κακοποιούνταν οι ίδιοι.

Θα έπρεπε να έχει γίνει έρευνα στα σπίτια και στους επαγγελματικούς χώρους των καταγγελλομένων και γονέων, αλλά και των υπολοίπων εμπλεκόμενων, αν υπάρχουν εκεί άλλα στοιχεία, πορνογραφικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τα παιδιά καταγγέλλουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των πράξεων και κυρίως των βιασμών που είχε υποστεί το αγόρι, είχε παρατηρήσει ότι γίνεται λήψη μέσω κάμερας των γεγονότων αυτών και πάρα πολλά πράγματατόνισε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, μια 22χρονη σήμερα κοπέλα.

Τα παιδιά βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον πατέρα από το 2018, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Ο νομικός σύμβουλος των παιδιών, Σπύρος Χαριτάτος, ο οποίος εκπροσωπεί την ενήλικη κόρη, τον 17χρονο γιο και τον άνθρωπο που έχει στη φροντίδα του το ανήλικο αγόρι, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι το ένα παιδί θυμόταν πρόσωπα, μπήκε στο διαδίκτυο, στα προφίλ των πρωταγωνιστών, του πατέρα και του θείου και είδε τους κοινούς φίλους, ταυτοποίησε την εμπειρία του, ταυτοποίησε τις φριχτές εικόνες που είχε στο μυαλό του με πρόσωπα, αποθήκευσε τα προφίλ και τα παρέδωσε μαζί με τον άνθρωπο που είχε τη φροντίδα του στην υποδιεύθυνση ανηλίκων.

Πριν πέντε χρόνια καταγγέλθηκε το περιστατικό από το ένα παιδι στην εισαγγελέα Ανηλίκων που διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Η προκαταρκτική ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στις ανακριτικές αρχές. Αν έγιναν λάθη είναι εγκληματικά” σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

“Όταν εξετάζουμε ένα παιδί μετά από τρία χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να έχει ιαθεί ακόμα και πλήρως. Ένα τραύμα περνάει σε λίγες ημέρες και στις περιοχές που έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση” δήλωσε από πλευράς του ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης συνέβαλε καθοριστικά ένας συγγραφέας, ο οποίος βοήθησε τα αδέλφια να “σπάσουν” τη σιωπή τους, ενώ ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνει και το τρίτο παιδί της οικογένειας που είναι σήμερα 11 ετών.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη

Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος