Ε. Βαρδουλάκης: Ψυχικά αποξενωμένοι Κασσελάκης και στελέχη – Δρομολογούνται διαδικασίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάει καλά

«Ο κ. Κασσελάκης έχει πετύχει κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην πολιτική μας ιστορία. Πρόεδρος ο οποίος εξελέγη πριν από τέσσερις μήνες, να νιώθει την ανάγκη να πάει να εκλεγεί ξανά για να μπορέσει να σταθεί στη θέση του» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom» ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Πολιτικής Στρατηγικής και Επικοινωνίας αναλύοντας τους λόγους της δυσπιστίας προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μιλώντας για Νέα Αριστερά εκτίμησε ότι «μάλλον θα το έχουν μετανιώσει τώρα που έφυγαν γιατί αν ήταν μέσα (σ.σ. στο κόμμα) θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να ρίξουν τον κ. Κασσελάκη».

Ερωτηθείς για τη σημειολογία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που επισκίασε την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας σε εσωκομματικές εξελίξεις ο σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής παραδέχθηκε ότι ήταν κυρίως η χρονική στιγμή (σ.σ. δύο ώρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου) που επέλεξε να τοποθετηθεί αυτό που αιφνιδίασε τους πάντες

«Αιφνιδίασε λίγο το τάιμινγκ. Γιατί πράγματι το να το κάνεις λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο» δήλωσε ο κ. Βαρδουλάκης εξηγώντας, ωστόσο, ότι αυτή η κίνηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων για να σταματήσει την πτωτική και διασπαστική πορεία του κόμματος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ επισήμανε ότι η κίνηση Τσίπρα είναι απόρροια της πτωτική πορείας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλες αυτές είναι διαδικασίες οι οποίες δρομολογούνται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάει καλά».

Ε. Βαρδουλάκης: Ψυχικά αποξενωμένοι Κασσελάκης και στελέχη – Δρομολογούνται διαδικασίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάει καλά
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μια ηγετική προσωπικότητα έτοιμη για να σταθεί απέναντι στον Κασσελάκη»

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης δεν κατάφερε να απολαύσει μια περίοδο πολιτικής χάρεως. «Η πραγματικότητα είναι ότι ο νέος αρχηγός πάντα δίνει ένα boost (ώθηση), αυτός δεν έδωσε κανένα», σημείωσε. Αναλύοντας όμως γιατί συνέβη αυτό εξήγησε ότι οφείλεται στο ότι αμφισβητήθηκε από το ίδιο του το κόμμα.

«Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πριν έξι μήνες δεν ήξεραν την ύπαρξή του, τι πιστεύει, το χαρακτήρα του και πώς θα λειτουργήσει μετά. Ένας τέτοιος αρχηγός δεν είναι εύκολο να κερδίσει την αποδοχή από τη μία μέρα στην άλλη ανθρώπων με πολύ μεγαλύτερη διαδρομή και παρουσία στο κόμμα» συμπλήρωσε.

Και όπως είπε τα στελέχη και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αισθάνονται ψυχικά αποξενωμένοι μέσα στο ίδιο κόμμα. «Ακόμα και κάποιοι θεμελιώδεις κανόνες ό,τι το πρώτο διάστημα κάθε νέος αρχηγός κάνει ένα γκελ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψευστεί», δήλωσε. Αναφορικά για το ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι στον κ. Κασσελάκη ο κ. Βαρδουλάκης απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια ηγετική προσωπικότητα έτοιμη για να σταθεί απέναντί του». Ο ίδιος χαρακτήρισε ωστόσο ότι η δήλωση του κ. Κασσελάκη για να αναμετρηθεί με κάποιον υποψήφιο για την προεδρία ήταν αποτέλεσμα μιας ανθρώπινης πίεσης.

Ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του εκτίμησε ότι από την αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζουν λίγο τα όμορα κόμματα. «Δεν έχει φανεί ακόμα ποιος από αυτούς έχει τη μεγαλύτερη δυναμική» είπε ενώ σχολιάζοντας τη «Νέα Αριστερά» σχολίασε ότι «μάλλον θα το έχουν μετανιώσει τώρα που έφυγαν γιατί αν ήταν μέσα θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να ρίξουν τον κ. Κασσελάκη».

Σχετικές ειδήσεις:

ΣΥΡΙΖΑ: Προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη – Αναταράξεις και αναμονή των επόμενων κινήσεων

Κ. Ζαχαριάδης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει μερίδιο ευθύνης και ο πρόεδρος για την φθίνουσα πορεία

Δ. Μαύρος: Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος