ΣΥΡΙΖΑ: Μία «ανάσα» πριν την έναρξη του συνεδρίου – Ο Κασσελάκης έθεσε εκτός συνεργατών της KO τον Τεμπονέρα

Με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα» αρχίζει το απόγευμα το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του προέδρου, παρουσία πέντε χιλιάδων συνέδρων. Μήνυμα ενότητας εκπέμπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνοντας πίσω τις εσωκομματικές εντάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να πάνε και να παρακολουθήσουν την ομιλία του στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

Μεγάλο ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αφήσει πίσω του την ένταση του προηγούμενου διαστήματος και να υπάρξει εξωστρέφεια και ενότητα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do επιβλέποντας και τις προετοιμασίες. Στις 19:00 θα προβεί σε ομιλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα τις ευρωεκλογές θα καταθέσει στο δικό του οδικό χάρτη, το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα βλέμματα είναι λοιπόν στραμμένα στο 4ο συνέδριο επιδίωξη του οποίου είναι η προοδευτική αντεπίθεση.

Πρόεδρος του συνεδρίου εξελέγη ο Πάνος Ρήγας, ο οποίος ήταν και η πρόταση από την πλευρά των γραμματέων και από την πλευρά της ηγεσίας Κουμουνδούρου, σε μία ψηφοφορία στην οποία ήταν υποψήφιος ο Νίκος Μαδεμλής που προτάθηκε από την πλευρά του Χριστού Σπίρτζη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη συγκεντρώνουν υπογραφές για εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικής Γραμματείας λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο.

Έως και την Κυριακή θα πραγματοποιούνται οι ομιλίες των στελεχών και συζητήσεις σε θεματικά στρογγυλά τραπέζια.

Ο Κασσελάκης «απέλυσε» τον Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει μήνυμα ενότητας ενόψει του 4ου συνεδρίου που θα ξεκινήσει το απόγευμα, οι εσωκομματικές εντάσεις όλο και διογκώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης διέκοψε τη συνεργασία με τον Διονύση Τεμπονέρα ως επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τις παραμονές της εκδήλωσης των τριών (Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη).

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω εκδήλωση για την Κεντροαριστερά παρεβρέθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος όταν κλήθηκε να προβεί σε δηλώσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω εδώ τον εκπρόσωπό μου», «δείχνοντας» τον κ. Τεμπονέρα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος