Δ. Μαύρος: Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς

«Η τοποθέτηση Τσίπρα είχε αμυντικά συστατικά» δήλωσε στο EΡΤΝEWS και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλή εσωκομματική κάλπη.

Ερωτηθείς για το εάν αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Τσίπρα ο κ. Μαύρος την χαρακτήρισε ως «μη αναμενόμενη» λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μελετά άλλους πολιτικούς και «θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς».

Όταν βαφτίζεις «μεγάλο» τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα είχε μέσα της αμυντικά συστατικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν μου λέγατε να διαβάσω το πολιτικό σκηνικό, θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και οι πολιτικοί γράφουν ιστορία». Επιπλέον, όπως είπε «δεν κάνεις συνομιλητή τον αντίπαλο, κάνεις συνομιλητή τα προβλήματα του τόπου, την κοινωνία και τους πολίτες». Επικρίνοντας ένα κομμάτι της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος και την αναφορά που έκανε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βαφτίζεις “μεγάλο” τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ».

Δ. Μαύρος: Ο Τσίπρας θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς

Σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στο χώρο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και με δεδομένο, όπως είπε, ότι το συνέδριο πήγαινε κακήν κακώς, ο κ. Τσίπρας με την παρέμβαση Τσίπρα έθεσε το πραγματικό ζητούμενο, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον αρχηγό.

«Όλο αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Τους τελευταίους 8 μήνες το μόνο που δεν κάνει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι να συζητάει τα προβλήματα των Ελλήνων και του τόπου. Συζητάει δυναμικές εσωτερικές μέσα στο κόμμα», σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση πώς κινείται δημοσκοπικά το κόμμα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά κινείται στο 12%».

Πώς σχολίασε την μέχρι τώρα παρουσία του Κασσελάκη

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη και την παρουσία του το σύντομο χρονικό διάστημα στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Μαύρος σχολίασε ότι «δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να μάθει πώς δουλεύει το υπουργείο Εσωτερικών». Και όπως είπε από τις εκλογές και μετά έχει και ο ίδιος ευθύνη παρότι, όπως είπε, ότι μαθαίνει γρήγορα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση είναι στο καναβάτσο είπε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν βάλεις τώρα γκολ, πότε θα βάλεις»; αναρωτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MRB.

Όπως είπε ο ίδιος δεν έχει ακούσει αυτοκριτική και από άλλα στελέχη της Αριστεράς, πέραν από αυτή που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας. «Το βράδυ των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα παίρνω όλα πάνω μου… Δεν μπορείς όμως να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο να αναγνωρίσει λάθη τα οποία δεν τα πιστεύει», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα σενάρια για το ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι θα πρέπει να ξέρει πως λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό τοπίο. «Εάν ο ικανότερος δεν στηριχθεί από τα ΜΜΕ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άτομο», εκτίμησε ο κ. Μαύρος.

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος