«Το παντοδύναμο κάτι» του Γιώργου Καλλιβρούση- «Μία διαφορετική προσέγγιση του Ανοσοποιητικού και της Ανοσολογίας»

Απλός στο γραπτό λόγο ο ιατρός Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης, προσφέρει με τα βιβλία του στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει σημαντικά ιατρικά θέματα, χωρίς να κουραστεί ή να μπερδευτεί με την εξειδικευμένη ιατρική ορολογία. Αυτή τη «συνταγή» ακολούθησε και στο βιβλίο του με τίτλο «Το Παντοδύναμο κάτι» και με υπότιτλο «Μία διαφορετική προσέγγιση του Ανοσοποιητικού και της Ανοσολογίας». Για το λόγο αυτό το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και εύκολα και αποτελεί «εργαλείο» στην προσπάθεια για την ποιότητα ζωής που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος.

Στις εποχές μας που η πανδημία, οι παραλλαγές της, η βεβαιότητα των επιστημόνων για την εμφάνιση και άλλων σχετικών προβλημάτων, το ζητούμενο της ποιότητας ζωής που προϋποθέτει σωματική και ψυχική υγεία, κάνουν τέτοια βιβλία πολύτιμους συμμάχους και «κλειδιά» για να ξεκλειδώνουμε τις πόρτες που μας οδηγούν στις εξειδικευμένες γνώσεις σαν καθημερινό μας οδηγό.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Άνδρο, σπούδασε στην Αυστρία και στην Ελβετία, όπου και εγκαταστάθηκε ασκώντας την ιατρική επιστήμη μέχρι τη συνταξιοδότησή του, παραμένοντας και μετά από αυτή, στη χώρα ως μόνιμος κάτοικος.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του βιβλίου: «Κείμενα που περιέχουν αναφορές σε ιατρικά θέματα, δεν είναι ιατρός, ούτε αντικαταστάτης του γιατρού. Μπορούν όμως να βοηθήσουν ασθενείς για την καλύτερη συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους. Το βιβλίο βασίζεται σε βιωματικές εμπειρίες από τη μακροχρόνια ιδιωτική και επαγγελματική ζωή του συγγραφέα και στη γνώση που αποκόμισε από σπουδές και μελέτη.

Δεν είναι φιλοδοξία του συγγραφέα να δώσει ιατρικές συμβουλές. Αντίθετα, θέλει να απομακρύνει τον αναγνώστη από καλοπροαίρετες “συνταγές”, να τον παροτρύνει να αφουγκράζεται το σώμα του και να συνεργάζεται με τους ειδικούς επαγγελματίες υγείας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας».

«Το παντοδύναμο κάτι» του Γιώργου Καλλιβρούση-  «Μία διαφορετική προσέγγιση του Ανοσοποιητικού και της Ανοσολογίας»

Επίσης στο οπισθόφυλλο τονίζεται πως: «Στο διάστημα της πρόσφατης πανδημίας, όλοι μιλούσαν με όρους Ανοσολογίας, αναφερόμενοι στο ανοσοποιητικό σύστημα, παρ’ όλο που οι περισσότεροι μέχρι τότε δεν γνώριζαν ούτε καν την ύπαρξή του.

Ο συγγραφέας, παρελθούσης χρήσεως γιατρός, με την πολυετή του πείρα και μελέτη, έχει εμπεδώσει τη σημαντική παρουσία και την ευεργετική δράση του ανοσοποιητικού τόσο, που τη μετατρέπει σε αφήγημα.

Με απλό και κατανοητό τρόπο μεταφέρει στον αναγνώστη έννοιες όπως: Ανοσία, Λεμφοκύτταρα, Αντιγόνα, Αντισώματα, Φάρμακα, Συμπληρώματα διατροφής, Μικροβίωμα του εντέρου, Σύστημα συμπληρώματος, Ιντερφερόνες, Γαστρεντερικός σωλήνας, Ιοί και ιώσεις, Απολύμανση, Καθαριότητα, Αλλεργίες, Ηλιακή ακτινοβολία, Αυτοάνοσα, Καρκίνος, Ανοσοκαταστολή, HIV (AIDS), Ψυχοσωματικά, Άγχος, Ψυχισμός, Διατροφή, Πρωτεΐνες, Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία και Ίνες, Άσκηση, Μεταβολισμός, Παχυσαρκία, Ύπνος και ανάπαυση, Αρχιτεκτονική του ύπνου, Ψυχαγωγία, Γέλιο και Διασκέδαση, Γήρας, Μακροζωία, “Το Πνεύμα της Ικαρίας” και διάφορα άλλα».

Info

Βιβλίο: Το παντοδύναμο κάτι – Μια διαφορετική προσέγγιση του Ανοσοποιητικού και της Ανοσολογίας

Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης
Αθήνα
Οσελότος
2023
σ. 276
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-205-478-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά

Σχετικές ειδήσεις

Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου» στον κόσμο του βιβλίου

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου

«Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» παρουσιάζεται στο «φυσικό» του χώρο στην Ικαρία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος