«Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» παρουσιάζεται στο «φυσικό» του χώρο στην Ικαρία

Array

Στα Θέρμα τη γνωστή από την αρχαιότητα λουτρόπολη της Ικαρίας, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 7μμ η Γ’ έκδοση και η αγγλική μετάφραση του βιβλίου του Γιώργου Δ. Καλλιβρούση «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου». Ήδη έχει γίνει στην Αθήνα η πρώτη παρουσίαση στις 13 Μαΐου, αλλά τώρα το βιβλίο θα παρουσιαστεί στον τόπο που έγινε η αφορμή για τη συγγραφή του.

Όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος: «Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο βιβλίο στα εκδοτικά χρονικά των εκδόσεων “Οσελότος”, από ένα μη συμβατικό συγγραφέα. Κεντρικό του θέμα είναι η Ικαρία, ως ιδέα, τρόπος ζωής και θεραπευτικό πρότυπο, κυρίως για αρθριτικά, αλλά και άλλα νοσήματα. Δεν είναι επιστημονικό σύγγραμμα, αλλά βιωματική εξιστόρηση γεγονότων και διαφόρων θεμάτων που άπτονται της υγείας και που αναλύονται με τρόπο απλό και κατανοητό.«Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» παρουσιάζεται στο «φυσικό» του χώρο στην ΙκαρίαΟ συγγραφέας περιγράφει πως αντιμετώπισε τη δική του περίπτωση αρθριτικών, χωρίς φάρμακα, στα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, που συγκαταλέγονται στους μακροβιότερους και υγιέστερους κατοίκους του πλανήτη. Με αφετηρία τη δική του εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία, περιγράφει πρόταση ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αρθριτικών, με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μακροζωία και ευεξία των κατοίκων των αποκαλούμενων, παγκοσμίως, “Blue Zones”, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ικαρία. «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου» παρουσιάζεται στο «φυσικό» του χώρο στην Ικαρία

Ο συγγραφέας Γιώργος Καλλιβρούσης είναι συνταξιούχος ιατρός, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Άνδρο. Σπούδασε σε Αυστρία και Ελβετία και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη δεύτερη, όπου ζει ακόμη μόνιμα εκεί.

Οι δεσμοί του συγγραφέα με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο και το περιεχόμενο του βιβλίου του για την Ικαρία, μετατρέπει την παρουσίαση σε μια εκδήλωση συνάντησης γειτόνων στη γειτονιά του Αιγαίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου» στον κόσμο του βιβλίου

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος