Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»

Αποδεδειγμένα καλοτάξιδο είναι το βιβλίο του ιατρού Γιώργου Καλλιβρούση που ζει μόνιμα στην Ελβετία, «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου», από τις εκδόσεις Οσελότος, αφού η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στο αίθριο του Πολεμικού Μουσείου την Παρασκευή 13 Μαΐου το πιστοποίησε. Μεγάλο μέρος του κοινού ήταν από την Άνδρο, τόπο καταγωγής του κ. Καλλιβρούση, αλλά και αρκετοί από την Ικαρία, την αξία των λουτροπηγών της οποίας, πραγματεύεται το βιβλίο.

Μια πολύ σημαντική πτυχή της Ικαριακής κοινότητας και βασικός πυλώνας ανάπτυξης του νησιού οι Ιαματικές πηγές και ο θερμαλισμός αποκτούν πλέον μια πολύ αξιόλογη βιβλιογραφία η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»Παραβρέθηκαν: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Άνδρου κ. Δωροθέου Πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης, η Α.Ε. ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Olaf Kjelsen, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ. Κατερίνα Μονογυιού και Γιάννης Βρούτσης, η καθηγήτρια του Π.Α. Κατερίνα Κορρέ, ο Αντιδήμαρχος Ικαρίας Σωτήρης Πολίτης, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ανδρίων Μιχάλης Καψαμπέλης, ο πρώην Δήμαρχος ιατρός Θεοδόσης Σουσούδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων κ. Κωνσταντίνος Πολέμης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ικαρίων Επιστημόνων κ. Γιάννης Γιαννίρης, η κ. Βασιλική Λινού πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Πειραιεί Ανδρίων, ο κ. Λευτέρης Κουτούφαρης πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών κ.α.

Ούριος άνεμος για «Το Θεραπευτήριο του Αιγαίου»Η εκδήλωση άρχισε με τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη (Βράχο Βράχο) με την κιθάρα του Βαγγέλη Γαγλία.

Για το βιβλίο μίλησαν: η εκδότρια του βιβλίου Λένα Παντοπούλου, η καθηγήτρια Αγγλικών μεταφράστρια Μαργαρίτα Τατάκη, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νάσος Μπράτσος, ο ομότιμος καθηγητής Ορθοπεδικής (ΕΚΠΑ) Δημήτριος Κορρές, φυσικά ο Γιώργος Καλλιβρούσης, οι διοργανωτές, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού-Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ικαρίας Σωτήρης Πολίτης όπου μετέφερε και χαιρετισμό από τον Δήμαρχο της Ικαρίας Νίκο Καλαμπόγια και ο πρόεδρος της Ενώσεως Ανδρίων Μιχάλης Καψαμπέλης. Συγκινητική η κ. Μαρίνα Μουλά, εκ μέρους του Τουριστικού Επαγγελματικού Συλλόγου Θερμών Ικαρίας «Απόλλωνας» και ο γιός της που μίλησαν για τον πατέρα της και παππού του δικηγόρο Γ. Μουλά που έφυγε πρόσφατα από την ζωή. Ήταν όμως εξαιρετικός φίλος του Γ. Καλλιβρούση και είχε προτείνει να γίνει ο Ανδριώτης γιατρός, επίτιμος δημότης της Ικαρίας. Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Βρούτσης και η κ. Μονογυιού. Ο συντονισμός έγινε από την εκδότρια της «ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ» Μαριάννα Φωτοπούλου.

Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης υπό τον ήχο του Ικαριώτικου με την Λύρα του Σταύρου Νικολαΐδη και τη κιθάρα του Βαγγέλη Γαγλία έγιναν οι υπογραφές των βιβλίων από τον συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις:

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου» στον κόσμο του βιβλίου

«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος