«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου

Η παρουσίαση της Β έκδοσης και της αγγλικής μετάφρασης του βιβλίου του Γιώργου Δ. Καλλιβρούση «ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 19.00, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. (Ριζάρη 2 & Βασ. Σοφίας).

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο βιβλίο στα εκδοτικά χρονικά των εκδόσεων “Οσελότος”, από ένα μη συμβατικό συγγραφέα. Κεντρικό του θέμα είναι η Ικαρία, ως ιδέα, τρόπος ζωής και θεραπευτικό πρότυπο, κυρίως για αρθριτικά, αλλά και άλλα νοσήματα. Δεν είναι επιστημονικό σύγγραμμα, αλλά βιωματική εξιστόρηση γεγονότων και διαφόρων θεμάτων που άπτονται της υγείας και που αναλύονται με τρόπο απλό και κατανοητό.

Ο συγγραφέας περιγράφει πως αντιμετώπισε τη δική του περίπτωση αρθριτικών, χωρίς φάρμακα, στα ιαματικά λουτρά της Ικαρίας, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των Ικαριωτών, που συγκαταλέγονται στους μακροβιότερους και υγιέστερους κατοίκους του πλανήτη. Με αφετηρία τη δική του εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία, περιγράφει πρόταση ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αρθριτικών, με όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μακροζωία και ευεξία των κατοίκων των αποκαλούμενων, παγκοσμίως, “Blue Zones”, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Ικαρία.

Ο συγγραφέας Γιώργος Καλλιβρούσης είναι συνταξιούχος ιατρός, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Άνδρο. Σπούδασε σε Αυστρία και Ελβετία και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη δεύτερη, όπου ζει ακόμη μόνιμα εκεί.

Οι δεσμοί του συγγραφέα με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο και το περιεχόμενο του βιβλίου του για την Ικαρία, μετατρέπει την παρουσίαση σε μια εκδήλωση συνάντησης γειτόνων στη γειτονιά του Αιγαίου.

Η διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας και της Ένωσης Ανδρίων και τελείται με την υποστήριξη των: Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων, Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, Εταιρεία Ικαριακών Μελετών, Σύνδεσμος των εν Πειραιεί Ανδρίων, Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών και Τουριστικό-Εμπορικός Σύλλογος Θέρμων Ικαρίας “Απόλλωνας”.

Το πρόγραμμα
Μουσική εισαγωγή, με σόλο κιθάρα του γνωστού Καριώτη κιθαρίστα Βαγγέλη Γαγλία.
Ομιλητές: Λένα Παντοπόυλου (εκδότρια), Μαργαρίτα Τατάκη (καθηγήτρια Αγγλικής-μεταφράστρια), Νάσος Μπράτσος (δημοσιογράφος ΕΡΤ), Δημήτριος Κορρές (ομότιμος καθηγητής Ορθοπαιδικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών), Γιώργος Καλλιβρούσης (συγγραφέας των βιβλίων).
Θα ακολουθήσει καριώτικο κέρασμα και θα παιχτεί ο “Ικαριώτικος”, με τη λύρα του Σταύρου Νικολαΐδη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό».
«Το θεραπευτήριο του Αιγαίου»: Βιβλιοπαρουσίαση στις 13 Μαΐου

Σχετική είδηση: «Το θεραπευτήριο του Αιγαίου» στον κόσμο του βιβλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος