Η Τζούντυ Ντενς γράφει για τον άνθρωπο που της χάρισε το Όσκαρ

Δεν είναι άγνωστο ότι η Τζούντυ Ντενς, ίσως η κορυφαία θεατρική και κινηματογραφική ηθοποιός της Βρετανίας, είναι λάτρης του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Για να υμνήσει το έργο του ήδη έγραψε ένα υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο «Shakespeare: The Man who Pays the Rent», το οποίο μάλιστα ο επίσης πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός  Kenneth Branagh χαρακτήρισε «Μια μαγική ερωτική επιστολή στον Σαίξπηρ».

Η Τζούντυ Ντενς έχει σκηνοθετηθεί από τον Κένεθ Μπράνα μεταξύ άλλων και στη θεατρική παράσταση «Winter’s Tale» που προβλήθηκε και κινηματογραφημένη σε ειδικά events σε όλο τον κόσμο.

Απόσπασμα της θεατρικής παράστασης:

Λίγοι ηθοποιοί του διαμετρήματος της Judy Dench είναι ικανοί ταυτόχρονα με Σωκρατική και Στανισλαφσκική μέθοδο να φέρουν στο προσκήνιο ερωτήματα που θα ξεκλειδώσουν στο μυαλό των θεατών το μεγαλείο του έργου του Σαίξπηρ.

Με τίτλο «Ο Shakespeare και εγώ» και με μόλις πέντε σταθμούς σε αυτή τη σύντομη περιοδεία, η ηθοποιός που κέρδισε πολλά βραβεία για την ερμηνεία της στο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και ακόμα περισσότερα ερμηνεύοντας ηρωίδες του στη βρετανική σκηνή του West End, γίνεται αγωγός προβληματισμών/ερωτημάτων και μαγνήτης απαντήσεων.  

Η Judi Dench σε συνομιλία με τον φίλο της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Brendan O’hea για να τιμήσει την έκδοση του νέου της  βιβλίου «Shakespeare: ο άνθρωπος που πληρώνει το ενοίκιο», το οποίο κυκλοφορεί στη Βρετανία στις 26 Οκτωβρίου αυτού του έτους.

Η Τζούντυ Ντενς γράφει για τον άνθρωπο που της χάρισε το Όσκαρ

Θα βρεθούν ζωντανά στη σκηνή, η Τζούντι θα μας διηγηθεί και καθοδηγήσει με την άτακτης αίσθησης του χιούμορ της,  στην ερωτική της επιστολή προς τον μεγαλύτερο θεατρικό συγγραφέα του Βρετανικού και παγκοσμίου σε θεατρική βάση έθνους, όλα υπό το φως του προσωπικού της ύφους και της υπογραφής της.

Η απαγγελία της θα περιλαμβάνει, με τα όσα μέχρι στιγμής που γνωρίζουμε, ανείπωτες ιστορίες που υμνούν τους θριάμβους, τις καταστροφές, τα παρασκήνια και τις στιγμές από τα μεγαλύτερα έργα του Σαίξπηρ. Αυτή η επί σκηνής μοναδική περίσταση, θα προσκαλέσει τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και θα είναι αυτή που δεν θα θέλετε να χάσετε.

Οι πρώτοι σταθμοί της περιοδείας θα είναι στο Μπρίστολ και στη συνέχεια στο Λονδίνο. Τα εισιτήρια των τεσσάρων από τις πέντε μοναδικές παραστάσεις είναι ήδη διαθέσιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος