Υπόθεση Πάτρας: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους των δυο πρώτων παιδιών

Τα συμπεράσματα του πορίσματος που αποδεικνύουν τους ασφυκτικούς θανάτους των δυο πρώτων κοριτσιών στην υπόθεση της Πάτρας βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα: – εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά πάρει κατΆ τον νεκροψιακό έλεγχο της Μ.Ε.Δ. και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπόθεση Πάτρας: Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους των δυο πρώτων παιδιών

Νωρίτερα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» είχε δηλώσει ότι τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών μιλούν για έλλειψη οξυγόνου, για ασφυξία.

Σχετικά άρθρα: Πορίσματα για υπόθεση Πάτρας: Από εξωγενή παράγοντα οι θάνατοι – Δ. Γαλεντέρης: Πώς «κλειδώνει» ο ασφυκτικός θάνατος (video)

Εβδομάδα εξελίξεων στην υπόθεση της Πάτρας – Καταθέτουν συγγενικά πρόσωπα της 33χρονης κατηγορούμενης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος