Κατατέθηκαν τα ιατροδικαστικά πορίσματα – Σε ασφυξία αποδίδονται οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Κατατέθηκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας και δείχνει σύμφωνα με τις πληροφορίες ασφυκτικό θάνατο. Γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ότι ανθρώπινος παράγοντας επέφερε το θάνατο των δύο ανήλικων κοριτσιών.

Aυτό προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/6) στο Τμήμα ανθρωποκτονιών.

Νωρίτερα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» είχε δηλώσει ότι τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών μιλούν για έλλειψη οξυγόνου, για ασφυξία.

«Περιμένουμε να βρεθούν νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα από την έρευνα για να κλειδώσουν τη διάγνωση του ασφυκτικού θανάτου. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σωστοί» επισήμανε ο ιατρός και ειδικός ιατροδικαστής.

Κατατέθηκαν τα ιατροδικαστικά πορίσματα – Σε ασφυξία αποδίδονται οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Μετά την κατάθεση του πορίσματος των ιατροδικαστών καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την Κυριακή ο Γρηγόρης Λέων, προαναγγέλοντας ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας θα έκανε αναφορά για «ασφυκτικό θάνατο» είχε γράψει στο twitter ότι «όσο τα ευρήματα παραμένουν ίδια, ομοίως και η επιστημονική μου άποψη: ασφυξία».

Ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων του Ανθρωποκτονιών Αττικής για την Ίριδα και τη Μαλένα

Κατάθεση για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Ίριδας έδωσε χθες η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Αγ. Τσιόλα είχε συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του βρέφους της οικογένειας από την Πάτρα, το οποίο έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021. Δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της κατάθεσής της, ούτε ο αριθμός και τα ονόματα άλλων προσώπων που έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Από μόνο του όμως το γεγονός, ότι ξεκίνησε η λήψη καταθέσεων αποδεικνύει, ότι έχει ανοίξει η έρευνα για τους θανάτους των δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας η δικογραφία έχει ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με κατηγορούμενη την 33χρονη μητέρα, η οποία είναι προφυλακισμένη στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος