Πορίσματα για υπόθεση Πάτρας: Από εξωγενή παράγοντα οι θάνατοι – Δ. Γαλεντέρης: Πώς «κλειδώνει» ο ασφυκτικός θάνατος (video)

Εντός της ημέρας αναμένεται η υποβολή των ιατροδικαστικών πορισμάτων που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Αλέξανδρου Καλαφάτη οι θάνατοι αποδίδονται σε εξωγενή παράγοντα. «Τα συμπεράσματα, έτσι όπως προκύπτουν από τα ευρήματα, μιλούν για έλλειψη οξυγόνου, για ασφυξία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Περιμένουμε να βρεθούν νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα από την έρευνα για να κλειδώσουν τη διάγνωση του ασφυκτικού θανάτου. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σωστοί» επισήμανε ο ιατρός και ειδικός ιατροδικαστής.

Μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναμένεται να αποκαλύπτει με ακρίβεια το τι συνέβη στην Μαλένα και την Ίριδα.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό ότι στην νέα έκθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ευρήματα που θα κλειδώσουν το πόρισμα. «Περιμένω να δω τα νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα. Μόνο μέσω αυτών θα κλειδώσει το πόρισμα», συμπλήρωσε επισημαίνοτας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να δείξουν εμπλοκή στο στο θάνατο των παιδιών.

Και όπως είπε, «υπάρχουν ειδικές αλλοιώσεις στους ιστούς οι οποίες φαίνεται στο μικροσκοπιο και είναι παθογονικές γι’ αυτόν τον μηχανισμό θανάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊσταμένος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης επέλεξε να επιβεβαιώσει ένα προς ένα τα ιστοπαθολογικά ευρήματα έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος