Θάνατος τριών παιδιών – Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα η 33χρονη κατηγορούμενη – Παραμένει ήρεμη και χωρίς συναισθηματική έξαρση

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η μητέρα των τριών κοριτσιών, που πέθαναν μέσα σε 32 μήνες, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεν παραδέχεται την εμπλοκή της στον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη συνεχίζει να κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα (4/4), στην 18η ανακρίτρια.

Η κατηγορούμενη είναι μόνη της στο κελί και υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς υπάρχει φόβος για αυτοχειρία, ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι αρκετά ήρεμη και δεν έχει καμία συναισθηματική έξαρση. Επίσης έχει και ένα καρτοκινητό με το οποίο συνομιλεί με την οικογένειά της ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου δικηγόρου, καθώς την Πέμπτη (31/3) αρνήθηκε να αναλάβει την υπέρασπισή της και ο διορισμένος ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου, μετά από την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.
Σημειώνεται ότι στη ΓΑΔΑ, βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (31/3) η μητέρα και η αδερφή της για να της δώσουν τα προσωπικά της αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Παπαδόπουλος στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, και δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν. Παράλληλα “τρέχει” η έρευνα της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Αθηνών κ. Νίκο Καρακούκη που επανεξετάζει τα πορίσματα και όλα τα ιατρικά έγγραφα που υπάρχουν για τα άλλα δύο παιδιά που πέθαναν το 2019 και το 2020.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών πλέον μπαίνουν οι τρεις τελευταίες ημέρες ζωής της 9χρονης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα επεισόδια του παιδιού άρχισαν όταν έφυγε ο πατέρας από το νοσοκομείο. Η κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στο παιδί προκάλεσε και τον θάνατό του μόλις σε λίγα λεπτά. Οι μαρτυρίες των γιατρών ήταν αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις έρευνες.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να παρουσιαστεί στην 18η Ανακρίτρια η 33χρονη κατηγορούμενη για να απολογηθεί. Ζητούμενο είναι αν θα έχει βρει δικηγόρο, μετά την παραίτηση των κ.κ. Λύτρα και Ιωάννου. Πάντως όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άννα Βλαχοπαναγιώτη εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει βρει τότε θα διοριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Πάντως, σύμφωνα με τις τροποποιημένες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μπορεί ένας κατηγορούμενος να απολογηθεί και μόνος του.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των παιδιών φέρεται να ήταν παρών στο δωμάτιο της 9χρονης μόνο κατά το πρώτο βράδυ της νοσηλείας του. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος. Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημοσίως» αναφέρει ο συνήγορός του, Δημήτρης Καράμπελας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος