Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές – Η Μύκονος δεν έχει δικό της νόμο

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν και στο τι προτείνουν, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος πριν αναφερθεί στα μέτρα ασφάλειας

Για τις δημοσκοπήσεις και τα προεκλογικά σενάρια συνεργασίας, την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και τον φράχτη στον ‘Εβρο αλλά και σε θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Η ελληνική κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί θέματα οικονομίας,ανασυγκρότησης του κράτους και ασφάλειας, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τόνισε ότι η ΝΔ έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τους στόχους αλλά όπως σημείωσε, έχουμε να κάνουμε περισσότερα. «Σταθερότητα υπάρχει όταν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση, πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας Απ’ ό, τι καταλαβαίνω επιδιώκει να φέρει μαζί του το ΠΑΣΟΚ, Όταν μπορούσε να το κάνει, προτίμησε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και να πετάξει στην μπάντα το ΠΑΣΟΚ, Τώρα πάει και απευθύνεται σε κάποιον με τον οποίο είχε τέτοιου είδους σχέσεις και τον είχε αντιμετωπίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος προσθέτοντας:

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά, το οποίο επικεντρώνεται από ότι βλέπω στο θέμα του προσώπου του πρωθυπουργού στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολύ πετυχημένο τρόπο με τη Νέα Δημοκρατία, αποδεχόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας τον τότε αρχηγό της, Αντώνη Σαμαρά.

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν έλλειμμα στο τι πιστεύουν και στο τι προτείνουν»

«Η μόνη σίγουρη λύση για τον ελληνικό λαό είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποδείξαμε ότι σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα, κρατήσαμε όρθια την πατρίδα μας, την ενισχύσαμε γεωπολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά, μειώσαμε την ανεργία ξανά, φέραμε εισοδήματα στους συνταξιούχους, έχουμε δώσει προοπτικές στους νέους ανθρώπους και δεν νομίζω ότι κανείς έχει τη διάθεση να ρισκάρει εν έτη 2023 να ξαναγυρίσουμε στα πειράματα και στην αποτυχία και κυρίως στην τοξικότητα και τον τεχνητό διχασμό του 2015.

Είμαι αισόδοξος ότι στις επόμενες 60 ημέρες θα πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος για πειράματα, τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με την ενίσχυση του Έβρου

«Στόχος είναι να κατασκευάσουμε φράχτη στο σύνολο του ποταμού. Είναι απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια της πατρίδας, των πολιτών και της ΕΕ. Την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία. Θα είναι εκεί ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να υπάρξει ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιταχύνουμε αυτές τις διαδικασίες. Στους επόμενους μήνες θα κατασκευαστούν άλλα 35 χιλιόμετρα. Αυτά χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τον εθνικό μας προϋπολογισμό, ενώ γίνεται μια τεράστια προσπάθεια διεκδίκησης οικονομικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος..

Η Μύκονος δεν είναι τόπος που θα έχει το δικό της νόμο

Δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε να ξεφύγει η κατάσταση επειδή υπάρχουν χρήματα, τόνισε αναφερόμενος στη Μύκονο όπου η «σταδιακή ενίσχυση» ξεκινάει αυτήν την εβδομάδα με 100 αστυνομικούς και σχεδιασμό επιχειρήσεων από διάφορες υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί πάσης φύσεως παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Θα δραστηριοποιηθούν όλες οι μονάδες της ΕΛ. ΑΣ. για να γνωρίζουν όλοι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πλήρως στη Μύκονο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Πάρος, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην «πολύ σημαντική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν» και πρόσθεσε: Ήταν στο στόχαστρο η Μύκονος, δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε αστυνομικές δυνάμεις. Από το καλοκαίρι του 2020 αναπροσαρμόζονται διαρκώς τα σχέδια. Ζητάμε την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας που οφείλει να μην καλύπτει περιπτώσεις εγκληματικής δραστηριότητας. Θέλουμε τουρισμό με εφαρμογή του νόμου».

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τις γειτονιές

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές. Στη Θεσσαλονίκη, το αμέσως επόμενο διάστημα αναλαμβάνουν 100 πρόσθετοι αστυνομικοί προκιεμένου να αυξηθούν οι περιπολίες, ενώ στο Λεκανοπέδιο Αττικής μέσα στον Ιανουάριο εντάχθηκαν στα αστυνομικά τμήματα 600 νέοι ειδικοί φρουροί αστυνομικοί, αυξάνοντας κατά 70 τις καθημερινές περιπολίες και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση της εγκληματικότητας. Οι στατιστικές δείχνουν μείωση στην εγκληματικότητα στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύγκριση με την περίοδο 2015 -19, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που έχει σημασία και αυτό που με εκφράζει και ανθρώπινα και πολιτικά και ηθικά είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας γιατί θέλουμε να νιώθει ασφαλής και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, είπε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας είναι συνεχής.

«Η Ελλάδα είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς αλλά οφείλουμε να κάνουμε 10 φορές περισσότερα», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για την ενίσχυση και στα αεροδρόμια ο υπουργός απάντησε:
Το κάνουμε αυτό γιατί κακά τα ψέματα, η ισχύς της χώρας σε οικονομικό επίπεδο είναι ο τουρισμός της. Αναμένουμε την τουριστική σεζόν που έρχεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση, να γίνει νέο ρεκόρ και ασφαλώς οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ελλάδα πρέπει και να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός, από τους ασφαλέστερους που υπάρχουν στον κόσμο. Ενισχύουμε τα αεροδρόμια μας με 1188 πρόσθετους αστυνομικούς ώστε να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Πέρσι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε το προνόμιο να είναι ίσως το αεροδρόμιο σε ολόκληρη την Ευρώπη που εξυπηρετούσε πιο γρήγορα. Αν θυμάστε τις εικόνες, μεγάλα αεροδρόμια στη Γερμανία και σε άλλες χώρες είχαν ώρες από ουρά. Και το ίδιο κάνουμε και σε τουριστικούς προορισμούς προκειμένου και εκεί να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας όλων.

«Δεν θα την αγγίξει κανένας την κυρία Νικολαϊδου – Κανένας και πουθενά»

Για την στοχοποίηση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, λόγω ανάρτησης της στην οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε:

«Θέλω να καλέσετε σε αυτό εδώ το τραπέζι, τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων και τους καθηγητές και τους φοιτητές.. Δεν είναι δυνατόν το 2023 στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να επιτρέπεται σε ομάδες φοιτητών ή σε όποιον άλλο, να τραμπουκίζουν, να επιτίθενται, να απειλούν και να τρομοκρατούν καθηγητές ή και φοιτητές, επειδή εξέφρασαν τις απόψεις και τις ιδέες τους. Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός και θα περίμενα η πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει βγει σύσσωμη και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου Και απευθύνομαι γι αυτό στους περίφημους προοδευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει. Έχει περάσει από το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ήταν φοιτητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρέπει να καταδικάσει όλους αυτούς τους αναρχο αριστεριστές, οι οποίοι με τον πιο φασιστικό και ολοκληρωτικό τρόπο συμπεριφέρονται απέναντι σε ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με τις απόψεις τους.

Πού είναι οι απόψεις τους για το άσυλο ιδεών; Εδώ πέρα βιάζεται το δικαίωμα μιας καθηγήτριας να έχει άποψη και να την εκφράζει. Όλοι αυτοί που σιωπούν καθίστανται συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη φασιστική αθλιότητα ορισμένων ακραίων αναρχο- αριστερίστικων ομάδων στα ελληνικά πανεπιστήμια που μας γυρίζουν σε τραγικές και απίστευτα άσχημες εποχές της Ελλάδας, σε συνθήκες τεχνητού διχασμού.

Επικοινώνησα χθες με την κυρία Νικολαΐδου. Το μήνυμα θέλω να είναι ξεκάθαρο. Δεν θα την αγγίξει κανένας μα κανένας ποτέ και πουθενά. Ούτε την κυρία Νικολαΐδου ούτε κανέναν άλλο που τον κυνηγάνε για τις απόψεις και τις ιδέες του, αυτά τα φασιστόμουτρα, οι αναρχο -αριστεριστές στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Φέραμε την πανεπιστημιακή αστυνομία ως χθεσινούς φοιτητές. Τα παιδιά αυτά είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι επιστήμονες. Όλοι περιπολούν στους χώρους γύρω από την Πανεπιστημιούπολη, την Πολυτεχνειούπολη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε εικοσιτετράωρη βάση και δεν φέρουν όπλα. Αλλά εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με τραμπουκισμούς, με χρήση βίας και εάν χρειαστεί θα υπάρξει η παρουσία της αστυνομίας, η οποία φέρει όπλα».

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και τις γειτονιές

Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και στις γειτονιές. Στη Θεσσαλονίκη,τ ο αμέσως επόμενο διάστημα αναλαμβάνουν 100 πρόσθετοι αστυνομικοί προκιεμένου να αυξηθούν οι περιπολίες, ενώ στο Λεκανοπέδιο Αττικής μέσα στον Ιανουάριο εντάχθηκαν στα αστυνομικά τμήματα 600 νέοι ειδικοί φρουροί αστυνομικοί, αυξάνοντας κατά 70 τις καθημερινές περιπολίες και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση της εγκληματικότητας. Οι στατιστικές δείχνουν μείωση στην εγκληματικότητα στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε σύγκριση με την περίοδο 2015 -19, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που έχει σημασία και αυτό που με εκφράζει και ανθρώπινα και πολιτικά και ηθικά είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας γιατί θέλουμε να νιώθει ασφαλής και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης.

Ερωτηθείς για την ενίσχυση και στα αεροδρόμια ο υπουργός απάντησε:
Το κάνουμε αυτό γιατί κακά τα ψέματα, η ισχύς της χώρας σε οικονομικό επίπεδο είναι ο τουρισμός της. Αναμένουμε την τουριστική σεζόν που έρχεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση, να γίνει νέο ρεκόρ και ασφαλώς οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ελλάδα πρέπει και να είναι ασφαλείς και να αισθάνονται ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός, από τους ασφαλέστερους που υπάρχουν στον κόσμο. Ενισχύουμε τα αεροδρόμια μας με 1188 πρόσθετους αστυνομικούς ώστε να εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Πέρσι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε το προνόμιο να είναι ίσως το αεροδρόμιο σε ολόκληρη την Ευρώπη που εξυπηρετούσε πιο γρήγορα. Αν θυμάστε τις εικόνες, μεγάλα αεροδρόμια στη Γερμανία και σε άλλες χώρες είχαν ώρες από ουρά. Και το ίδιο κάνουμε και σε τουριστικούς προορισμούς προκειμένου και εκεί να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας όλων.

«Δεν θα την αγγίξει κανένας την κυρία Νικολαϊδου – Κανένας και πουθενά»

Για την στοχοποίηση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, λόγω ανάρτησης της στην οποία ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε:

«Θέλω να καλέσετε σε αυτό εδώ το τραπέζι, τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων και τους καθηγητές και τους φοιτητές.. Δεν είναι δυνατόν το 2023 στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο να επιτρέπεται σε ομάδες φοιτητών ή σε όποιον άλλο, να τραμπουκίζουν, να επιτίθενται, να απειλούν και να τρομοκρατούν καθηγητές ή και φοιτητές, επειδή εξέφρασαν τις απόψεις και τις ιδέες τους. Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός και θα περίμενα η πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει βγει σύσσωμη και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου Και απευθύνομαι γι αυτό στους περίφημους προοδευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει. Έχει περάσει από το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ήταν φοιτητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρέπει να καταδικάσει όλους αυτούς τους αναρχο- αριστεριστές, οι οποίοι συμπεριφέρονται με τον πιο φασιστικό και ολοκληρωτικό τρόπο απέναντι σε ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με τις απόψεις τους.

«Φασιστική αθλιότητα ορισμένων ακραίων αναρχο- αριστερίστικων ομάδων στα ελληνικά πανεπιστήμια»

Πού είναι οι απόψεις τους για το άσυλο ιδεών; Εδώ πέρα βιάζεται το δικαίωμα μιας καθηγήτριας να έχει άποψη και να την εκφράζει. Όλοι αυτοί που σιωπούν καθίστανται συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τη φασιστική αθλιότητα ορισμένων ακραίων αναρχο- αριστερίστικων ομάδων στα ελληνικά πανεπιστήμια που μας γυρίζουν σε τραγικές και απίστευτα άσχημες εποχές της Ελλάδας, σε συνθήκες τεχνητού διχασμού.

Επικοινώνησα χθες με την κυρία Νικολαΐδου. Το μήνυμα θέλω να είναι ξεκάθαρο. Δεν θα την αγγίξει κανένας μα κανένας ποτέ και πουθενά. Ούτε την κυρία Νικολαΐδου ούτε κανέναν άλλο που τον κυνηγάνε για τις απόψεις και τις ιδέες του, αυτά τα φασιστόμουτρα, οι αναρχο -αριστεριστές στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Φέραμε την πανεπιστημιακή αστυνομία ως χθεσινούς φοιτητές. Τα παιδιά αυτά είναι χθεσινοί φοιτητές, είναι επιστήμονες. Όλοι περιπολούν στους χώρους γύρω από την Πανεπιστημιούπολη, την Πολυτεχνειούπολη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε εικοσιτετράωρη βάση και δεν φέρουν όπλα. Αλλά εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με τραμπουκισμούς, με χρήση βίας και εάν χρειαστεί θα υπάρξει η παρουσία της αστυνομίας, η οποία φέρει όπλα.

«Οι γυναίκες να ξέρουν ότι η ΕΛ. ΑΣ. θα είναι εκεί»

Έχει τεθεί σε εφαρμογή πλέον το πρόγραμμα Panic button, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που απειλείται η ασφάλεια και η υγεία τους. Επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και σχεδόν σε όλα είναι επικεφαλής γυναίκες. «Να ξέρουν ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι εκεί όχι μόνο για να τις ακούσει αλλά για να τη στηρίξει ηθικά, ψυχικά, νομικά με όλους τους τρόπους».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια «σκιά» στο χθεσινό τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του στέλεχος του ΟΣΕ στο Λαγονήσι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε: «Ο άνθρωπος λόγω της ιδιότητας και της υπεύθυνης θέσης που είχε στον ΟΣΕ θα μπορούσε τις επόμενες ημέρες να χρειαστεί να καταθέσει γύρω από τα ζητήματα που σχετίζονται με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ζήτησα από την Αστυνομία πλήρη και ενδελεχή έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Πηγή: ΕΡΤ -εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος