Συμμετοχή των υγειονομικών στη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία από το χώρο των υγειονομικών, καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου θα ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Η “Χρυσή Αυγή” στις 7 Οκτωβρίου 2020 πήρε αυτό που της άξιζε από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα τα κορυφαία στελέχη της οδηγήθηκαν στη φυλακή με πολύχρονες ποινές.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι Υγειονομικοί που αγωνιζόμαστε για τα δημοκρατικά ιδεώδη, τις ατομικές ελευθερίες, την προστασία της Δημόσιας Υγείας να δώσουμε το παρόν στο Εφετείο για να μην μειωθούν ούτε μία ημέρα οι ποινές των εγκληματιών.
Τους αξίζει να σαπίσουν στη φυλακή» και καλεί: «Την Τετάρτη 15/06/2022, 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας 7πμ.- 11πμ. και Συγκέντρωση στο Εφετείο».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου “ο Άγιος Σάββας”: «καλεί όλες και όλους να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική στάση εργασίας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν με αποφάσεις η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και άλλες Ομοσπονδίες, για την Τετάρτη 15 Ιουνίου ώρες 7-11 και συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στο πανό του Συλλόγου μας».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει: «Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Δίνουμε μαζικά το “παρών” για να ακουστεί για μία ακόμη φορά το σύνθημα που αντήχησε στους δρόμους της Αθήνας στις 20 Οκτωβρίου: “Οι ναζί στη φυλακή”.

Με τους αγώνες επιβάλλαμε την καταδίκη τους. Με τους αγώνες μας θα ακυρώσουμε την προσπάθεια να αναιρεθεί η καταδίκη τους και να πέσουν στα χαμηλά αυτοί που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Αυτοί που εξαπέλυαν δολοφονικές επιθέσεις για λογαριασμό των αφεντικών τους εναντίον αγωνιζόμενων εργαζόμενων, αυτοί που χτυπούσαν και σκότωναν μετανάστες εργάτες.

Να μην τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν ξανά από τα λαγούμια τους, να βρωμίζουν τον αέρα που αναπνέουμε με το φασιστικό τους δηλητήριο, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον θρέφει.
“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισε τον”.
Όλοι στη στάση εργασίας 8:00 πμ. – 11:00 πμ. και στη συγκέντρωση στο εφετείο στις 9:00 πμ.».

Το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο αναφέρει: «Να καταδικαστούν οι Ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας (7 π.μ. – 11 π.μ.)
την Τετάρτη 15 Ιουνίου και στη Συγκέντρωση στο Εφετείο, στις 8 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης σε πρώτο βαθμό, που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση τον Οκτώβρη του 2020, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει με άμεσο τρόπο από τη ναζιστική ιδεολογία της και ότι τα εξεταζόμενα εγκλήματα τελέστηκαν για την εφαρμογή των σκοπών της.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι διασυνδέσεις της ναζιστικής οργάνωση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα (π.χ. ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου).

Υπενθυμίζουμε επίσης το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων ανά την Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή με τον μανδύα της εύρεσης εργασίας σε Έλληνες, σε συμφωνία με εργοδότες για την εξασφάλιση φθηνών εργατών χωρίς δικαιώματα καθώς και οι προσπάθειες για δημιουργία δουλεμπορικού “σωματείου” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από κοινού με εργοδότες, με υποσχέσεις ότι θα χαμηλώσουν τα μεροκάματα και θα σταματήσουν τις απεργίες.

Η ίδια ανοχή από τον κρατικό μηχανισμό στις ακροδεξιές ομάδες εκδηλώθηκε και στην περίπτωση “εισβολής” ομάδας, που αυτοαπακαλούνται “θεματοφύλακες”, στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, στις 28 Αυγούστου 2021, και συγκεκριμένα στην Πνευμονολογική κλινική, όπου και προπηλάκισαν εργαζόμενους».

Σχετικές ειδήσεις

Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στάσεις εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό

Χρυσή Αυγή: Στις 15 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Προς το Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης της Χρυσής Αυγής

Κινητοποίηση φορέων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο

ΠΟΕΣΥ για τη δίκη της ΧΑ: Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ενάντια στο φασισμό

EΣΗΕΑ: Συμμετοχή στη διαδήλωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 15 Ιουνίου

ΠΑΜΕ: Oι ναζί στη φυλακή – Στις 15 Ιούνη όλοι στο εφετείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος