Τα ανοιχτά μέτωπα στο δρόμο για τις εκλογές στη Βρετανία – Αναλύει ο καθηγητής Δ. Παπαδημητρίου

Array

Έντεκα Συντηρητικοί ανακοίνωσαν έως σήμερα την υποψηφιότητά τους για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά σκανδάλων.

Την έκπληξη έκανε ο Ρίμαν Τσίστι, ο οποίος σχεδόν την ίδια ώρα με την Λιζ Τρας, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα δώσει τη μάχη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Οι δυο τους προστέθηκαν έτσι στη λίστα με τους άλλους εννέα υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η εκλογική διαδικασία έρχεται μια δύσκολη περίοδο, πολλαπλών κρίσεων για τη Βρετανία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” εξήγησε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την αποκεντρωμένη διοίκηση στη Σκωτία αλλά και στις σχέσεις της με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ζούμε σε μια περίοδο που τα συνταγματικά κεκτημένα του Ηνωμένου Βασιλείου τίθενται υπό αμφισβήτηση και ο ρόλος του Μπόρις Τζόνσον σε όλα αυτά ήταν σημαντικός” τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος