Κ. Πιπέρας, πρ. Ομοσπονδίας Ξεναγών για τον υπερτουρισμό: Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε όλο τον κόσμο – Δεν έχουμε τις υποδομές

Πόλο έλξης για τους τουρίστες, ‘Έλληνες και ξένους, αποτελούν τα νησιά με τους ταξιδιώτες να αναζητούν καλύτερες τιμές και εμπειρίες εξερεύνησης περισσότερων προορισμών μέσα από κρουαζιέρες. Ο Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξεναγών μίλησε στην ΕΡΤ για το αδιαχώρητο που παρατηρείται σε δημοφιλείς προορισμούς από τον υπερτουρισμό.

«Μιλάμε για απόβαση. Δυστυχώς τα κρουαζιερόπλοια γίνονται όλο και μεγαλύτερα και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούμε να απορροφήσουμε όλον αυτό τον κόσμο. Δεν έχουμε τις υποδομές ειδικά στα νησιά» δήλωσε ο κ. Πιπέρας με αφορμή ότι στη Μύκονο κατέπλευσαν ταυτόχρονα έξι τεράστια κρουαζιερόπλοια, αλλά και στη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήαμτα. Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνουν τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι από τον υπερτουρισμό τόνισε υπάρχει και “μποτιλιάρισμα” στα σοκάκια όταν κατεβαίνουν από ένα κρουαζιερόπλοιο χιλιάδες άτομα.

Όπως τόνισε το πρόβλημα στα νησιά είναι ότι τα κρουαζιερόπλοια έχουν σχεδόν ταυτόσημο πρόγραμμα. «Πέρα από τις υποδομές το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι όλα αυτά τα κρουαζιερόπλοια ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε κιόλας. Να δημιουργηθούν άλλα προγράμματα, ίσως και άλλοι προορισμοί» είπε εστιάζοντας στο ότι θα πρέπει να μην καταφθάνουν ταυτόχρονα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα γιατί οι επιβάτες αυτών των κρουαζιερόπλοιων δεν ξοδεύουν χρήματα. Πρέπει να υπάρχουν προγράμματα τα οποία θα τραβήξουν καλύτερο ποιοτικά τουρισμό και όχι μαζικό» σημείωσε ο κ. Πιπέρας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος