Ι. Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α.: Ο Ερντογάν βρίσκεται σε παραλήρημα για εσωτερικούς λόγους – Ετοιμάζεται για απόβαση (video)

«Για εθνικιστικό παραλήρημα» εκ μέρους του Ερντογάν έκανε λόγο ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Iωάννης Μπαλτζώης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ για τις τουρκικές προκλήσεις επισήμανε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπαλτζώης δήλωσε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι πλειοδοτούν στο ποιος θα πει περισσότερες απειλές κατά της Ελλάδος.

«Πλησιάζουν εκλογές και τίθεται και υπαρξιακό θέμα στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αν χάσει θα έχει και άλλες επιπτώσεις» ανέφερε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία. Μιλώντας για τον Έβρο όπου έχει υπηρετήσει για χρόνια εκθείασε την συμβολή των κατοίκων στις προσπάθειες αποτροπής των απειλών από τους Τούρκους διακινητές.

Επιθετικό και αναθεωρητικό κράτος η Τουρκία

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε αφελείς αν δεν τη λάβουμε υπόψη: «Ο Ερντογάν προετοιμάζει την κοινή του γνώμη γιατί θα προβεί σε αυτό που τον συμβουλεύει η αντιπολίτευση». Και όπως τόνισε, πλέον «ξεγυμνώνεται η τουρκική εθνικιστική πολιτική των 100 ετών» ενώ ο Τούρκος πρόεδρος μας δείχνει πια είναι η πολιτική της Τουρκίας, «ένα κράτος επιθετικό και αναθεωρητικό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ο Τούρκος πρόεδρος εκβιάζει και εργαλειοποιεί το ΝΑΤΟ.

«Η περίπτωση ενός ατυχήματος υπάρχει. Η ναυτική άσκηση Εφές που ολοκληρώνεται σήμερα (9/6) απεικονίζει απόβαση τουρκικών στρατευμάτων σε πολλούς χώρους», δήλωσε ο κ. Μπλαλτζώης εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «η Τουρκία ετοιμάζεται για κάποια απόβαση».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος