Στη Σμύρνη Ερντογάν και Μπαχτσελί για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης «ΕΦΕΣ 2022»

Στη Σμύρνη βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, για να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της στρατιωτικής άσκησης “ΕΦΕΣ 2022”, και μαζί του είναι και ο ακροδεξιός κυβερνητικός του εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πρόκειται για μια μεγάλη πολυεθνική άσκηση όπου σύμφωνα με το ΤΥΠΑΜ συμμετείχαν πάνω από χίλια ξένα στελέχη από 37 χώρες και συνολικά περισσότεροι από 10 χιλιάδες στρατιώτες. Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για τη στάση της Τουρκίας τόσο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι στο ΝΑΤΟ και τη Δύση, η τουρκική ηγεσία στέλνει μηνύματα προβολής ισχύος προς κάθε αποδέκτη. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συνεχώς με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις από την περιοχή της άσκησης.

Σήμερα ο πρόεδρος Ερντογάν συνοδευόμενος από τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρίσκεται στο χώρο της άσκησης το Σεφεριχισάρ στη Σμύρνη από όπου θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση της άσκησης. Το Σεφερχισάρ βρίσκεται μεταξύ Σμύρνης και Κουσάντασι απέναντι από τη Σάμο, που είναι το πλησιέστερο ελληνικό νησί στις τουρκικής ακτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή του Μπαχτσελί συμφωνήθηκε πριν από 2 ημέρες όταν οι Ερντογάν και Μπαχτσελί είχαν μια αιφνιδιαστική και κατ ιδίαν συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Όπως αναφέρεται στον σημερινό τουρκικό τύπο, με την κοινή παρουσία τους οι δύο τούρκοι ηγέτες θέλουν να στείλουν το μήνυμα τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και στο ΝΑΤΟ ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει κοινή στάση. Το μήνυμα με την κοινή τους παρουσία σήμερα στη Σμύρνης θα είναι «είμαστε μαζί και στην εξωτερική πολιτική».

Aνταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου – Πηγή φωτογραφίας:  Τwitter/ @tcsavunma

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος