Γ. Κουβαράς: Θέλουμε να γίνει ένα ωραίο και όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον ντιμπέιτ

Ο συντονιστής της τηλεμαχίας και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς, μίλησε στις «Συνδέσεις» για τις τελευταίες λεπτομέρειες του τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει στις 10 Μαΐου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε χθες Τετάρτη (4/5) στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταξύ των δημοσιογράφων των καναλιών που θα συμμετάσχουν στο debate ( ντιμπέιτ) της 10ης Μαΐου μάς ο συντονιστής της τηλεμαχίας είπε ότι υπήρξε καλό κλίμα μεταξύ τους. «Νομίζω ότι και το αίτημα που έχουμε κάνει να υπάρξει μια έκτη ενότητα με ελεύθερη ερώτηση αντί για την ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών θα γίνει δεκτό. Έχω αυτή την αίσθηση. Δε νομίζω ότι και οι πολιτικοί έχουν καμία διάθεση να εξαιρέσουν κάποιον από το να κάνει ερώτηση», ανέφερε ο κ. Κουβαράς.

«Θέλουμε να γίνει ένα ωραίο και όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον ντιμπέιτ. Βέβαια, αυτές οι τηλεοπτικές τηλεμαχίες έχουν κάποιους αυστηρούς κανόνες, διότι διαφορετικά θα γινόταν και χάβρα, αν είχαμε μια πολύ ελεύθερη συζήτηση όπως μας αρέσει εμάς των δημοσιογράφων», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τους όρους που αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών εκτίμησε ότι αν είχε επιλέξει ένα πιο χαλαρό μοντέλο, δηλαδή να μπορούν να παρεμβαίνουν οι πολιτικοί η συζήτηση θα είχε ακόμη πιο ενδιαφέρον. «Αυτό είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Έχει φυσικά την πολιτική του διάσταση, αλλά κακά τα ψέματα όταν μιλάμε για συνεντεύξεις, κανονικά θα έπρεπε οι όροι να τίθενται από αυτούς που παίρνουν τη συνέντευξη» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στα υπερσύγχρονα στούντιο της ΕΡΤ.

«Είμαι βέβαιος ότι από την τεχνική σκοπία θα είναι άρτιο το (τηλεοπτικό) προϊόν και ελπίζω ότι και εμείς θα είμαστε καλοί οικοδεσπότες» ανέφερε ο κ. Κουβαράς. Και όπως τόνισε, ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να είναι απέναντι στους πολιτικούς δηλώνοντας βέβαιος ότι η πολιτική συζήτηση θα έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος