Ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών – Στις 10 Μαΐου η τηλεοπτική αναμέτρηση

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

«Το debate θα είναι ένα με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00» μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Το debate, διάρκειας τριών ωρών, θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Συντονιστής της τηλεμαχίας ο Γιώργος Κουβαράς

Συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις. Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα. Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθετηση.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος