Ι. Κρασσάς: Ξεσηκώνει και εμπνέει τον κόσμο ο Ερντογάν – Τι επιδιώκει με τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος (video)

Array

Το νέο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλήθηκε να σχολιάσει στις «Συνδέσεις» ο αντιστράτηγος ε.α. Iωάννης Κρασσάς, λέγοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των τουρκικών ισχυρισμών για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κρασσάς υποστήριξε ότι με τις προτροπές και τους αναληθείς ισχυρισμούς του ο Τούρκος πρόεδρος «προσπαθεί και προετοιμάζει τον κόσμο για μία εξόρμηση σε μέρος της κυριαρχίας της Ελλάδος».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή, αυτού του είδους oι επιθετικοί χαρακτηρισμοί «ξεσηκώνουν και εμπνέουν τον κόσμο».

Mάλιστα, όπως είπε, «ο κατευνασμός τον οποίο έχουμε υιοθετήσει μπορεί να μας φέρει στο σημείο που δεν επιθυμούμε να βρεθούμε» όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία αναφέρθηκε επίσης και στις συμμαχίες της χώρας μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, γεγονός που δείχνει να αψηφά -τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής- η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

«Το να λέμε ότι είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα παύει να υπάρχει» σχολίασε ο κ. Κρασσάς επισημαίνοντας ότι «η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα πρέπει να γίνει προσβλέποντας όχι στο πιο ελαφρύ σενάριο».

Και όπως τόνισε «η στρατιωτική ετοιμότητα δεν είναι κάτι που αποκτάται αμέσως και θα πρέπει και ο κόσμος να έχει μια αίσθηση του καθήκοντος για την πατρίδα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προκειμένου να υπάρχει το αξιόμαχο των στρατιωτικών δυνάμεων και να μην αναθέτουμε την ασφάλεια της χώρας σε τρίτους θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και η στράτευση των γυναικών και η ορθότερη αξιοποίηση των ανδρών σε μάχιμες μονάδες.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλίσει ότι θα γίνει κάτι που θα οδηγήσει σε εμπλοκή» πρόσθεε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος