Γ. Εγκολφόπουλος για Ερντογάν: Αστειότητες τα περί πυραύλου Tayfun – Ένας σοβαρός ηγέτης δεν λέει αυτά τα πράγματα (video)

«Για τουρκική προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο» έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος εν αποστρατεία, σχολιάζοντας τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για χρήση των βαλλιστικών πυραύλων Τayfun, που είναι ακόμη υπό δοκιμή.

Μιλώντας για το νέο αυτό οπλικό σύστημα των Τούρκων ο κ. Εγκολφόπουλος εξιστόρησε το πώς έγινε γνωστή η ύπαρξή του αφήνοντας αιχμές για το εάν οι δυνατότητές του είναι αληθινές..

«Κάποιος δημοσιογράφος από το (ειδησεογραφικό πρακτορείο) Bloomberg έκανε ένα tweet στο οποίο είπε ότι δύο Τούρκοι, χωρίς να κατονομάζει αν είναι αξιωματούχοι, του είπαν ότι έγινε αυτή η εκτόξευση του πυραύλου με βεληνεκές 561 χιλιόμετρα. Μετράμε και το ένα όπως βλέπετε για να καταλάβετε το μέγεθος της προπαγάνδας. Από εκεί και μετά το “πήρε” ο τουρκικός τύπος, το ανέβασε πάρα πολύ και αρχίσαμε κι εμείς να το καλλιεργούμε».

Του δίνουμε μεγαλύτερο βάρος από ότι του αναλογεί

Ο κ. Εγκολφόπουλος δεν δίστασε να αναφέρει ότι στην Ελλάδα του δίνουμε μεγαλύτερο βάρος από ότι του αναλογεί. «Ακόμα και ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο Κορεάτης ηγέτης όταν κάνει τέτοιες εκτοξεύσεις δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή. Τόσο οι Κορεάτες όσο και οι Γιαπωνέζοι εντοπίζουν αυτούς τους πυραύλους και επιβεβαιώνουν την εκτόξευσή τους», είπε σχετικά.

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία εμφανίστηκε δύσπιστος για το αν πραγματικά έγινε αυτή η εκτόξευση καθώς δεν ανακοινώθηκαν οι παράμετροι ασφαλείας για την αεροπλοϊα και την ναυσιπλοϊα, που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν ληφθεί.

«Ρο έχουμε κάνει θέμα και, βεβαίως, το επαναλαμβάνει συνέχεια ο ο πρόεδρος της Τουρκίας, διότι ακριβώς και αυτός -όπως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης– εκμεταλλεύεται αυτή την προπαγάνδα. Τώρα το εάν φοβόμαστε ή εάν δεν φοβόμαστε ας το δοκιμάσει αν μπορεί στην πράξη. Αυτά, βεβαίως, είναι αυτά βεβαίως είναι αστειότητες και δεν πρέπει να λέγονται από έναν ηγέτη σοβαρής χώρας».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος