Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα να έρθει στα σύγκαλά της – Θα έρθει και η συνέχεια

Array

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστήριξε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Tayfun προκάλεσε πανικό στους Έλληνες καθώς και ότι αναμένεται να αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα.

Χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα ως επιθετική και εχθρική και τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στις προκλήσεις της.

«Η δοκιμή του Tayful τρέλανε την Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία του βαλλιστικού πυράυλου Tayfun και θα αυξήσουμε το βεληνεκές του. Θα δώσουμε καλά νέα για πολλά άλλα. Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Βέβαια η Ελλάδα την τελευταία περίοδο ακολουθεί μια επιθετική πολιτική κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Απέναντι σε αυτή τη στάση δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μαζευτεί». 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη στις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μάυρη Θάλασσα.

Σημείωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ένα ενεργειακό κόμβο: «Το υπουργείο μας ενεργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες».

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους νεαρούς φίλους και ομοϊδεάτες του συμμετείχαν σε συλλαλητήρια μπροστά στην Αγία Σοφία, με τη λαχτάρα να ανοίξει η Αγία Σοφία  ως τζαμί.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.

Στο μεταξύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επί 50 ολόκληρα λεπτά καταφερόταν κατά της χώρας μας, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ούτε ένα μίλι παραπάνω. Ο Νίκος Δένδιας καταλογίζει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά, η οποία οφείλεται στις διαδοχικές τοποθετήσεις ΟΗΕ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το άκρυο τουρκολιβυκό «μνημόνιο».

Ρεπορτάζ: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος