Φαραντούρης: Ενεργειακό κόστος μη ανεκτό από την κοινωνία δεν σημαίνει ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού

«Η συζήτηση γύρω από τον Nord Stream δεν έχει να κάνει μόνο με την τρέχουσα επάρκεια αλλά και με τους ταμιευτήρες, την αποθηκευτική ικανότητα της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση της σημερινής περιόδου», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Καθηγητής στο Δίκαιο της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νίκος Φαραντούρης, επισημαίνοντας ότι και την προηγούμενη χρονιά ένα από τα βασικά προβλήματα που πυροδότησε την αύξηση των τιμών ήταν οι άδειες αποθήκες που μπορούν να φιλοξενήσουν στρατηγικά αποθέματα.

Ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε την άποψη ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα καθώς έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες στο υγροποιημένο φυσικό αέριο το οποίο όμως είναι ήδη σε υψηλή τιμή και η επάρκειά του δεν προοιωνίζεται αυξημένη και κανονική.

«Η ανασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού έχει δύο όψεις: η μία είναι η επάρκεια και η άλλη είναι το κόστος. Ενεργειακό κόστος σε δυσθεώρητα ύψη μη ανεκτό από την κοινωνία και την οικονομία, προφανώς δεν σημαίνει ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού», τόνισε ο κ. Φαραντούρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος