Δ. Σταθακόπουλος για την συνάντηση Μπούρα – Καλίν: Δεν μπορούμε να την αξιολογήσουμε ακόμη (video)

Array

«Ιστορικά οι αντιμαχόμενες πλευρές πάντοτε διατηρούν διαύλους επικοινωνίας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο νομικός και τουρκολόγος, Δημήτρης Σταθακόπουλος με αφορμή τη συνάντηση Μπούρα – Καλίν στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία της Γερμανίας για την αποκατάσταση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο δρ. του Παντείου Πανεπιστημίου υπενθύμισε ότι οι διπλωματικές επαφές μας, σε κάθε επίπεδο είχαν διακοπεί από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού τον περασμένο Μάρτιο ’22.

Αναφορικά με τη συνάντηση μεταξύ της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν ο κ. Σταθακόπουλος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να την αξιολογήσουμε από τη στιγμή που δεν έχουμε τα πρακτικά τους».

Ωστόσο, όπως δήλωσε στην δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η Τουρκία έχει ιστορικά στη λογική της ως αρχή το αλισβερίσι, αναλύοντας το σκεπτικό της τουρκικής προπαγάνδας.

Όσον αφορά τις κατηγορίες εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι ο Ερντογάν ότι μέσω αυτής της κίνησης «φυλάει τα ρούχα του» γιατί δεν θέλει να τον έχει αντίπαλο στις προσεχείς εκλογές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον ίδιο και το μέλλον του στη χώρα.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος