2 Ελληνογαλλικά φόρουμ για ανάπτυξη-Συνέντευξη Κ. Σαντεπί

Toυ Πολυδεύκη Παπαδόπουλου

Δύο ελληνογαλλικές ημερίδες διοργανώθηκαν 24-25/11 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας, που είχαν υπογράψει ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2015. Οι ημερίδες έδωσαν την ευκαιρία διερεύνησης δυο υποσχόμενων τομέων : της ενέργειας, σε συνδυασμό με το περιβάλλον, καθώς και του χώρου της καινοτομίας.

Και τα στα δύο φόρουμ το ζητούμενο ήταν οι ελληνογαλλικές συνεργασίες για τη διενέργεια επενδύσεων και δημιουργία δικτύων μεταξύ των δύο πλευρών.

Την πρώτη μέρα, το φόρουμ για την ενέργεια και το περιβάλλον λειτούργησε ώστε να συναντηθούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των δύο χωρών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξελιγμένων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, αναζητώντας συνεργασίες, συνέργειες και ευκαιρίες επενδύσεων.

Τη δεύτερη ημέρα, στο φόρουμ που ακολούθησε για την καινοτομία, ήρθαν σε επαφή γαλλικά και ελληνικά οικοσυστήματα καινοτομίας και εξαγγέλθηκε η δημιουργία ενός ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας.

2 Ελληνογαλλικά φόρουμ για ανάπτυξη-Συνέντευξη Κ. ΣαντεπίΣτις ημερίδες συμμετείχαν ελληνικές εταιρείες και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους γαλλικούς ομίλους, με περισσότερους από 100 ομιλητές, 15 επωαστήρια επιχειρήσεων , 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και 15 διεθνή δίκτυα στήριξης και χρηματοδότησης. Για την πραγματοποίηση των φόρουμ συνεργάστηκαν η πρεσβεία της Γαλλίας, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όπως εξηγεί ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Κριστόφ Σαντεπί, που πήρε την πρωτοβουλία για την οργάνωση των δύο φόρουμ, επελέγησαν τα θέματα της Ενέργειας-Περιβάλλοντος και Καινοτομίας λόγω της ανερχόμενης σημασίας που έχουν για την ανάπτυξη, καθώς και των σημαντικών ευκαιριών που παρουσιάζουν για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Κριστόφ Σαντεπί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος