17ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2021)

Με τη συμμετοχή σημαντικότατων διεθνών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων η Dr Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization–WHO) αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί  φέτος το 17ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2021), το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα από το Global Network of Environmental Science and Technology (Global NEST) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Το συνέδριο υποστηρίζεται ακαδημαϊκά από την επιστημονική του ομάδα αλλά και από τα Πανεπιστήμια του Salerno (Ιταλία), του Cincinnati (ΗΠΑ) και του Imperial College London (Μεγάλη Βρετανία).

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης θα είναι υβριδική (hybrid event), συνδυάζοντας φυσική παρουσία με live streaming για όλες τις συνεδρίες, ενώ κάποιες από αυτές θα είναι μόνον virtual.

Στο CEST2021 έχουν επίσης προσκληθεί ως κεντρικοί ομιλητές η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας και ειδική στα θέματα ασφάλειας του πόσιμου νερού Prof. Susan Richardson και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας και ειδικός σε θέματα Περιβαλλοντικής Τοξικολογίας και Χημείας Prof.Adrian Covaci.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο  πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνονται μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται όχι μόνον στην ακαδημαϊκή – επιστημονική  αλλά  και την επιχειρηματική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στρογγυλή τράπεζα με θέμα « Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, κινητήριος δύναμη για τις κοινωνίες στη μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον» η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Αναλυτικές πληροφορίες στο https://www.cest2021.gnest.org/round-table
  • Workshop με θέμα «Επιδημιολογία λυμάτων για την παρακολούθηση της πανδημίας της COVID-19. Τρέχουσες και μελλοντικές διαγνωστικές μέθοδοι» το οποίο συντονίζει ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με τον Kαθηγητή Damià Barceló από το Institute for Water Research (Ισπανία). Αναλυτικές πληροφορίες στο https://www.cest2021.gnest.org/workshop
  • Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση ρυπασμένου εδάφους στην Ελλάδα: Μαθαίνοντας από την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία» η οποία διοργανώνεται από την ENYDRON (enydron.com), το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (www.ntua.gr) και το ευρωπαϊκό δίκτυο για τους ρυπασμένους χώρους NICOLE (www.nicole.org). Οι αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο https://www.cest2021.gnest.org/workshop-2.

Το CEST που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989, υποστηρίζεται από το World Water Assessment Programme της UNESCO, το International Water Association (IWA), το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, τον ΟΦΥΠΕΚΑ και το ENICBCMED Programme, ενώ η μη κυβερνητική οργάνωση Prince Sultan Bin Abdulaziz International Prize for Water (PSIPW) προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες σε φοιτητές και ερευνητές από αναπτυσσόμενες χώρες δίνοντας τους , με αυτό τον τρόπο, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Οι αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο, καθώς και για τους ομιλητές, την εγγραφή ή/και υποβολή εργασιών βρίσκονται στον ιστότοπο https://www.cest2021.gnest.org/.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος