Η Κασιώτικη Ναυτιλία 19ος-21ος αιώνας

Ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια του Ολοκαυτώματος του ακριτικού ναυτικού νησιού το 1824 από τους Τούρκους, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Η Κασιώτικη Ναυτιλία 19ος-21ος αιώνας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387,Παλαιό Φάληρο), την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 11:00 π.μ.
 
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, καθώς και εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το υπουργείο Παιδείας-Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και από το υπουργείο  Πολιτισμού.
 
Για τις ρίζες της ναυπηγοξυλουργικής στον Αιγαιακό χώρο θα αναφερθεί η αρχαιολόγος και διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πατρών Δρ. Δήμητρα Καμαρινού. Για τα ναυπηγεία της Κάσου την περίοδο 1812-1910 θα μιλήσει ο συγγραφέας-ερευνητής κ. Μιχάλης Σκουλιός, ενώ για την συμβολή της Κάσου στην ανάπτυξη της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας θα επικεντρωθεί η ομιλία  του ναυπηγού-ναυτικού μηχανολόγου, συγγραφέας, ερευνητής κ. Μίνος Κομνηνός.
 
Τέλος, ο ναυπηγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων-Ταρσανάδων κ.Βασίλης Βασιλειάδης θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της ίδρυσης σχολής ναυπηγοξυλουργικής στην Κάσο. Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.
 
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας-Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ιστορικός-συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης. 
 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ERT WORLD, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ