ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2024

H Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης», στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» αποτελεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία ένα δημιουργικό πεδίο δράσης για τα θεατρικά σχήματα της πόλης, αναδεικνύοντας τη θεατρική πολυφωνία που διακρίνει τη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει διάρκεια από 3 Απριλίου έως 2 Ιουνίου, ενώ έχει σταθερό προσανατολισμό στην προβολή και ενίσχυση των νέων, επαγγελματικού χαρακτήρα, θεατρικών ομάδων της πόλης. Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης συνεχίζεται με performances, διακαλλιτεχνικές δράσεις,  εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις και δράσεις στον δημόσιο χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής συνεργασίας Βασίλης Γάκης σημειώνει στον χαιρετισμό του για την έναρξη της διοργάνωσης «Η ενίσχυση των καλλιτεχνών της πόλης αποτελεί ουσιώδες κομμάτι της πολιτιστικής μας πολιτικής. Είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα προωθεί τη δημιουργικότητα και την αυτονομία των καλλιτεχνών μας. Που θα τους ενθαρρύνει να παραμείνουν στην πόλη, να δουλεύουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να εξελίσσουν τα έργα τους, δίνοντας πνοή στην καθημερινότητά μας, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας την κοινότητα μέσω της τέχνης τους.»

Το φετινό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πληθωρικό όπως άλλωστε τις τελευταίες χρονιές. 22 συνολικά παραστάσεις και δράσεις, – 9 παραστάσεις στο κύριο πρόγραμμα, 7 παραστάσεις στην κατηγορία των Νέων Φωνών (νέοι απόφοιτοι -τελειόφοιτοι από σχολές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα), 6 παράλληλες εκδηλώσεις (φόρουμ καλλιτεχνών, performances, άλλες παραστάσεις, εργαστήρια) συνθέτουν το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ3, 102fm και 9,58fm 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ