«Γιατί οι ανθοί της Aρχοντιάς από μακρά μυρίζουν»

H Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών», διοργανώνουν τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 6 μμ, τιμητική εκδήλωση για τον πανεπιστημιακό Καθηγητή και ποιητή Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών-Σκηνή Σ.Καραντινός.

Φέτος, συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από την ημέρα που ο Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος κρατά σταθερά το τιμόνι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή». Ως Διευθυντής του Προγράμματος, αλλά και ως ένας ακούραστος δάσκαλος και επιστήμονας θέτει διαρκώς νέους στόχους εμπλουτίζοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με επιστημονικά συνέδρια, πανεπιστημιακές δράσεις και ημερίδες, επιμορφώσεις, φεστιβάλ ποίησης.

Με τη «Δημιουργική Γραφή» μπαίνει σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, βοηθώντας τους σπουδαστές να  ανακαλύψουν τις φωτεινές πλευρές της ζωής. Παράλληλα, ανανεώνει τον τρόπο διδασκαλίας της λογοτεχνίας, ως Επόπτης των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τη Λογοτεχνία στο Λύκειο. Πάντα καινοτόμος και με ανήσυχο πνεύμα οδηγεί τους ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν τη γραφή σε καινούριες διαδρομές με την ίδρυση του Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή»  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και με τη νέα 4η Κατεύθυνση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, με θέμα την «Ιστορία και Συγγραφή της ποντιακής λογοτεχνίας».

Το ιστορικό Σωματείο της «Μέριμνας Ποντίων Κυριών», σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της, του ΠΤΔΕ /ΕΚΠΑ, Τζίνα Καλογήρου, συνάδελφο και μόνιμη συνοδοιπόρο του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου, καθώς και σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Προγράμματος «Δημιουργική Γραφή», διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση στον εμπνευσμένο δάσκαλο και ποιητή.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης καλλιτέχνες, δημιουργοί, άνθρωποι των γραμμάτων, φοιτητές/τριες και φίλοι/ες του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου, τελεί υπό την αιγίδα της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Τουρισμού.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ3 και 95.8FM 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ