Λέσβος: Συμβολική κατάληψη για το “λουκέτο” στην Εθνική Τράπεζα Μολύβου (βίντεο)

Δυναμική κινητοποίηση από τους κατοίκους του Μολύβου με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, από νωρίς το πρωί, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, με  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη, κατά της απόφασης της διοίκησης της ΕΤΕ για κλείσιμο του υποκαταστήματος Μολύβου.

Λέσβος: Συμβολική κατάληψη για το “λουκέτο” στην Εθνική Τράπεζα Μολύβου (βίντεο)

Κάτοικοι και φορείς ζήτησαν να παραμείνει το υποκατάστημα της ΕΤΕ, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους όχι μόνο του Μολύβου αλλά και εννέα ακόμα χωριών, καθώς και επισκεπτών στην πλέον τουριστική περιοχή της Λέσβου.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, καθώς υπήρξε η τελική απόφαση της τράπεζας για οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της, στις 18 Νοεμβρίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, οι αντιδήμαρχοι, Αφροδίτη Βατή και Κωνσταντίνος Πάππος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μήθυμνας Ανδριώτη, ο Συντονιστής Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, Θέμης Καμμένος, ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μόλβαλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής, Βαγγέλης Χαλκοδέμων καθώς και πλήθος κατοίκων και τουριστών.

Αποφασίστηκε η επόμενη κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου, ενώ υπήρξε κάλεσμα προς τους κατοίκους ν’ αποσύρουν του λογαριασμούς τους από την Εθνική Τράπεζα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος