Η Τεχεράνη υποστήριξε σήμερα ότι οι χώρες του Κόλπου έχουν «τη νομική και ηθική ευθύνη» να βάλουν τέλος στις αμερικανικές επιθέσεις που διεξάγονται από το έδαφός τους εναντίον του Ιράν, δικαιολογώντας νέες ιρανικές επιδρομές εναντίον των γειτονικών χωρών που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του «υπογραμμίζει και πάλι τη νομική και ηθική ευθύνη όλων των χωρών της περιοχής … να εμποδίσουν τον αμερικανικό στρατό και το Ισραήλ να χρησιμοποιούν το έδαφός τους ή τις εγκαταστάσεις τους για να σχεδιάζουν, να οργανώνουν, να εκτελούν ή να υποστηρίζουν εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ιράν».
Το υπουργείο προειδοποιεί ότι το Ιράν «δεν θα διστάσει να ασκήσει το εγγενές και θεμιτό δικαίωμά του στην άμυνα» στοχοθετώντας ιδιαίτερα τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις επιμελητείας που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.
Πηγή AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος