Συνελήφθη μετά από βίαιη έξωση η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού – Συγκέντρωση φορέων το απόγευμα στου Ζωγράφου

Αντιδράσεις προκάλεσε η βίαιη έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και του γιού της από την πρώτη τους κατοικία, μετά από πλειστηριασμό, από αστυνομικές δυνάμεις και η σύλληψή τους. Πλήθος φορέων με ανακοινώσεις τους καλούν σήμερα Τετάρτη 24/1 στη συγκέντρωση στις 18.30 στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου ενάντια στην έξωση της Ι. Κολοβού και του γιού της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη στήριξή του στην Ιωάννα Κολοβού, η οποία πετάχθηκε το πρωί έξω από το σπίτι της, προκειμένου να υπηρετηθεί η άδικη πολιτική των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Μια χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και μάλιστα μονογονεϊκή οικογένεια, πετάγεται από το σπίτι της και οδηγείται σαν τον εγκληματία στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την παρέμβαση της πολιτείας, όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να μην ζουν τον εφιάλτη και χάνουν το σπίτι τους ευάλωτοι συνάνθρωποί μας».

«Τα σημερινά γεγονότα, όπως και αυτά πριν από ένα μήνα, με την έξωση οικογένειας αναπήρων παρουσία των ΜΑΤ, θα είναι σκηνές αλλεπάλληλες από ένα δυστοπικό μέλλον, αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε δήλωση της.

Η κυρία Αυγέρη σημειώνει ότι «ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης» και ότι «τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας».

Στην απογευματινή συγκέντρωση καλούν με ανακοινώσεις τους η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Σχετικές ειδήσεις

Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού

Σφοδρές αντιδράσεις για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού μετά τον πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ – Αντιμέτωπη με αστυνομικούς και κλητήρες

Αντιπαράθεση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και Α. Πάτση (video)

ΚΚΕ για την έξωση συνταξιούχου: Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον εγγυητή των «δικαιωμάτων», τα ΜΑΤ συνέλαβαν την Ι. Κολοβού και τον γιο της

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος