Σφοδρές αντιδράσεις για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού μετά τον πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ – Αντιμέτωπη με αστυνομικούς και κλητήρες

Array

Σε έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού μετά τον πλειστηριασμό του σπιτιού της για χρέος 10 με 15.000 σε πιστωτική κάρτα προχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί οι αρχές. Παρουσία δικαστικού επιμελητή, έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και σύμφωνα με δηλώσεις της «Στο Κόκκινο», της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιο της, προκειμένου να καταγράψουν τα υπάρχοντά της χωρίς την ίδια παρούσα.

Στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκαν για συμπαράσταση πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και το βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης.

Με δηλώσεις και ανακοινώσεις καταδίκασαν τα όσα εκτυλιχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του» ανέφερε σε δήλωσή της η γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν πάει άλλο. Σε μια οικονομία με 4.200.000 οφειλέτες και 700.000 ακίνητα προς εκποίηση, η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση και ο εξευτελισμός να είναι η νέα «κανονικότητα». Πολιτική αλλαγή τώρα, για μια νέα αρχή για τη χώρα!» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ξεσπίτωμα και την αγριότητα σε βάρος της χαμηλοσυνταξιούχου κατήγγειλε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ & βουλευτής του ΚΚΕ. Όπως είπε επiτόπου έκανε παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στάση του δικαστικού επιμελητή που ζητούσε τον σεβασμό του νόμου, «δηλαδή του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της λαϊκής κατοικίας» όπως είπε. «Sεβόμαστε τον άνθρωπο, ο νόμος είναι άδικος” τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στου Ζωγράφου, στις 4:30μ.μ. στην Αβύδου 146, έξω από το σπίτι της.

Για σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες έκανε λόγο το ΜΕΡΑ25. Στο σημείο βρέθηκαν μέλη του κόμματος και ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης.  «Το ΜέΡΑ25 από το 2019 θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των κόκκινων δανείων προτείνοντας την δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης με έναν μηχανισμό που θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου και καταγγέλλοντας τις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο έναντι όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, όσο και της ΝΔ που θέσπισε τον “Ηρακλή” με 23 δις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, την οποία υπηρετεί σήμερα με τον πιο βάρβαρο τρόπο η Μητσοτάκης Α.Ε. για χάρη της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας, μια πολιτική που υπαγορεύτηκε από την τρόικα, αλλά σήμερα που υποτίθεται πως βγήκαμε από τα μνημόνια και την ενισχυμένη εποπτεία -όπως διατείνεται το μνημονιακό τόξο- δεν αναιρείται, με πάνοπλους αστυνομικούς να καλούνται να παίξουν τον ρόλο των ιδιωτικών σεκιούριτι των αρπακτικών, πρέπει να δημιουργήσουμε το κοινωνικό εκείνο τείχος που θα την αποτρέψει» τονίζει.

Βίντεο – Ρεπορτάζ : Γιάννηα Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος