Στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός: Συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Οδησσό υπό τους ήχους σειρήνων

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ουκρανία και συγκεκριμένα την Οδησσό όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για λόγους ασφαλείας το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο κάτω από άκρα μυστικότητα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού η πόλη έγινε στόχος ρωσικής επίθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, Γεωργία Σκιτζή, την ώρα της συνάντησης των δύο ανδρών ακούγονταν σειρήνες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ουκρανία λίγο πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για την σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ταξίδι – αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία έγινε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 2 ετών από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η επίσκεψη στόχο έχει να καταδειχθεί η στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Πρωθυπουργός.

Σχετικό Άρθρο: Διήμερο συνέδριο του ΕΛΚ παρουσία του Κ. Μητσοτάκης στο Βουκουρέστι: Επικυρώνουν την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν – Συζητούν το μανιφέστο των ευρωεκλογών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος