Διήμερο συνέδριο του ΕΛΚ παρουσία του Κ. Μητσοτάκης στο Βουκουρέστι: Επικυρώνουν την υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν – Συζητούν το μανιφέστο των ευρωεκλογών

Στο Βουκουρέστι διεξάγεται σήμερα και αύριο το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος εν όψει ευρωεκλογών.

Ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σηκώνει την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας με το βλέμμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Δημήτρης Γκάτσιος.

Ο πρωθυπουργός με 14 ακόμη ηγέτες και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα βρεθεί σε λίγες ώρες εδώ στο Βουκουρέστι με έναν διπλό στόχο. Ο πρώτος στόχος είναι να συνυπογράψουν το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών. Ο δεύτερος στόχος να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στις 19 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ συνυπέγραψαν για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων που θα έχουν οι ηγέτες στο Βουκουρέστι αναμένεται ότι θα βρεθούν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής, αλλά και η δράση εναντίον του εξτρεμισμού.

Στην πρώτη γραμμή το θα βρεθεί και η επικύρωση του μανιφέστου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη συγγραφή του οποίου έχει συμβάλει ειδική ομάδα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς υπό τον γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα.

Ανάμεσα στα άλλα, το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Κόμματος εκτείνεται στην ατζέντα της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ασφάλειας, της άμυνας και του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ρουμανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Χατζηβασιλείου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας Ευρωπαϊκών Σχέσεων του κόμματος, στη διάρκεια των επαφών που είχε και χθες θα έχει και σήμερα στο Βουκουρέστι, φέρνει στην πρώτη γραμμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Αποστολή: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος