ΟΟΣΑ: Η παραλλαγή Όμικρον εν δυνάμει απειλή για την οικονομική ανάκαμψη

Aνάπτυξη 4,5% για την παγκόσμια οικονομία το 2022 και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού προβλέπει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη Η παραλλαγή Όμικρον «μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανάκαμψη» της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, τη στιγμή που αυτό το νέο εν δυνάμει πιο μεταδοτικό και θανατηφόρο στέλεχος του κορονοϊου εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η νέα παραλλαγή, το στέλεχος Όμικρον, προσθέτει περισσότερη αβεβαιότητα σ’ αυτή που ήδη υπάρχει, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Λόρενς Μπουν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 Πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,7% για το τρέχον έτος και 4,8% για το 2022

«Οι αυξήσεις των τιμών καταναλωτή προβλέπεται να κορυφωθούν στο τέλος του 2021 και στη συνέχεια να μειωθούν σε επίπεδα που θα είναι συνεπή με τις υφιστάμενες πιέσεις από τη σταδιακή αύξηση του κόστους εργασίας και τη μείωση της αργούσας παραγωγικής δυναμικότητας σε όλο τον κόσμο. Στις οικονομίες του ΟΟΣΑ ως σύνολο, ο ετήσιος πληθωρισμός προβλέπεται να μειωθεί περί το 3,5% στο τέλος του 2022 από περίπου 5% στο τέλος του 2021 και να υποχωρήσει περαιτέρω στο 3% το 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος